Nyheter/Reportage

Övik Energi säljer Örnsat till Com Hem

Övik Energi har idag undertecknat avtal med Com Hem om försäljning av dotterbolaget Örnsat AB. Försäljningssumman uppgår till ca elva miljoner kronor.
Försäljningen är en del i ett omstruktureringsprogram och syftar till att renodla Övik Energi-koncernen. Verksamheten inom Örnsat består av att sälja tjänster inom kabel-tv och internet.
 
– Övik Energi har inte de muskler som krävs för att fortsätta att verka på denna mycket konkurrensutsatta marknad, som är i ständig teknikutveckling och som kräver mycket marknadsföring. Med en ny ägare till Örnsat, som har en ledande position inom området, ser jag större möjligheter till att våra bredbandsnät kan nyttjas genom ökad efterfrågan, säger Kristina Säfsten, vd Övik Energi AB.
 
Under 2011 genomfördes ett omstruktureringsprogram där styrelsen arbetade fram en strategi för att på sikt nå en stabil och sund ekonomi. Ett led i detta var att renodla Övik Energi-koncernen mot kärnverksamheten produktion av energi och infrastruktur för energi och bredband. Örnsat som tjänsteföretag med leveranser av kabel-tv och internet är inte en kärnverksamhet för koncernen.
 
–  Genom förvärvet av Örnsat får vi möjlighet att leverera marknadens bästa tv, bredband och telefoni till ytterligare över 6 000 hushåll i kommunen. Örnsat är en uppskattad lokal leverantör av tv och bredbandstjänster till såväl fastighetsägare, konsumenter och företag och vi ser fram emot att utveckla bolagets tjänster ytterligare, säger Tomas Franzén, vd på Com Hem.
 
Kommunfullmäktige förväntas godkänna Övik Energis begäran att sälja aktierna i Örnsat den 17 december. Överlåtelsen är planerad att ske under våren 2013.
Publicerat