Hockeybloggen

Veckans hockey-7a + invasion från NHL till Modo?

En av de viktigaste nyheterna för Elitserien inför nästa säsong är att man gått ut med att maxkvoten på två icke-EU spelare plockas bort. Bra eller dåligt?

Att slopa maxantalet på två spelare som kommer utanför EU tycker jag är helt rätt. Den fyller ingen funktion. Jag ser hellre Cumiskey och Regher än Stehlik och Marcinko... Missförstå mig rätt nu.
Det finns naturligtvis europeiska spelare som är lika bra eller i många fall bättre än amerikanerna, men med detta sätt öppnas marknaden mera. Innebär detta då att det kommer att svämma över med importer?

Nej, grunden i svensk hockey är ändå den egna verksamheten och talangutvecklingen. Det man dock ska komma ihåg är att Modo är en av de största, kanske den största, syndaren då det gäller importer. DÄR ser jag problemet för Elitklubbarna i Sverige.
Det är alltså inte nationaliteten utan helt enkelt antalet. Jag skulle hellre vara för en gräns där man säger att exempelvis får det finnas max sex importer i laget.
Då tror jag man skulle vara än mer fokuserad  i scoutingen och det skulle också bädda för högre löner till de som kommer och därav (förhoppningsvis) högre kvalité. 

Dessutom kommer detta i helt rätt läge för Modo då jag inte tror det finns en klubb utanför Nordamerika med så stark kontaktnät i NHL som 21 och 19 besitter...

***

Veckans sjua:

Nubben: Lite märkligt att såga Modo innan man ser om sitt eget hus. Det finns mycket som läker därnere, men för tusan; Allt som kan piska liv i rivaliteten och få upp "trycket" mellan klubbarna ser jag som positivt!

European Trophy: Turneringen som ingen ville vara med i från början. Skulle gissa att Modo gärna skulle vilja vara med där också...?

Fyra av de svenska lagen i kvarten! Färjestad och Luleå vann sina matcher och bli inte förvånad om ett svenskt lag tar segern. Var det nån som sa att Elitserien stod sig dåligt i Europa?

Slagsmål: Har berört det tidigare och säger det igen. Hellre en fight då båda är med på tagen än dessa tjuvsmällar och fegspel. Vet inte om Ledin håller med dock..? Som sagt: "More people comes to the game because of the fights than staying home because of them. I rest my case"

Strejk: Ödesvecka känns det som nu. Man har deklarerat att blir det inte halva serien i NHL så är det ingen mening. MAO måste det blåsas igång innan jul. Vad tror Ni? Jag börjar bli skeptiskt, men kan man verkligen göra detta mot fans, sponsorer med flera? 

Channel One: Storpisk direkt mot Ryssland. Inte oväntat, men det finns en hel del att jobba på... Men Rödvingarnas egen nummer 13 är i en klass för sig. Galet bra! 

Leksand - inget glädjetåg: 150 millar i skulder och tåget bara rullar, men mot vad? Kanske ska man blicka mot glädjetåget som går som tåget i Örnsköldsvik. DET tror jag inte spårar ur. Derby för Ulvö Hockey mot Husum nästa helg. Missa inte det ni som har möjlighet!

Domarattacken: Johansson och Vinnerborg träter. Märkligt... Färjestad går ju som sagt aldrig mot hockeyligan och sina egna vägar. Kasta Steen i glashus, någon?

Mårts dilemma:  Pelle satsar på mycket NHL. Finland gör inte det. Frågan är vem som gör rätt? Vet Finland nåt som ingen annan vet? Efter jul kanske NHL startar och då är det bara för Mårts att bygga helt nytt medan Finland redan har det mesta klart. Eller är det Mårts som vet mest...hmmm....?

Publicerat