Hockeybloggen

Luleå bäst i Europa!

Det blev ett norrlandslag som kan titulera sig bäst i Europa. Bara att lyfta på hatten och gratulera Rönkens boys. Starkt.

Många har rynkat på näsan åt turneringen tidigare,men den är bara så bra som man gör den. Luleå har gått all-in och jag är helt övertygad om att man kommer ha en enorm nytta av detta internationella utbytet framöver. Kul också att Färjestad var i final och som jag nämnde i förra inlägget  - det vittnar om en bra tyngd i Svensk ishockey. Det enda tråkiga var väl att MODO inte var med...

***

Seger mot Finland och Tjeckien ger arbetstro, men samtidigt; Vad händer om NHL drar igång? Å andra sidan kanske ryssarna bör fundera på det med...

En hel del sköna besked dock och extra roligt att se att förre MODO-spelare Nicklas Danielsson fortsätter leverera även om han haft en relativt tung höst i klubblaget.

***

Straffet för Axelsson och Lorentzon blev två matchers avstängning. Återigen; Hockey är en kamp och känslosport. Då blir det så att det rinner över ibland. Att då straffas på detta sätt är patetiskt och i slutändan är det också anledningen till att nån knappt våga tacklas och visa känslor överhuvudtaget. 

Publicerat