Hockeybloggen

Glädjebesked för Modo?

En av kvällsdrakarna basunerar ut "glädjebeskedet" att Marknadsdomstolen kört över konkurrensverket. För det första; vem är det som blir glad av det? Det andra; spelar det nån mer roll än att det nu är helt kört att få se NHL-spelare i Elitserie?

Att Mike Helber och gänget är nöjda är väl ingen hemlighet, men det beror mer på deras egen agenda då man vill ha bort Steen från MODO (Den enda som är kvar nu i ES). De stora förlorarna är nu, återigen, i denna eländiga konflikt fansen och alla runt omkring. Detta innebär nu att det INTE går att ta in NHL-spelare överhuvudtaget om man inte skriver kontrakt på hela säsongen vad jag förstått. MEN hur påverkar då detta MODO? Ja, egentligen ingenting för vad man hört så finns det ett avtal där man kan ersätta spelare på korttidskontrakt vid skada. Med andra ord som MODO gjort med Steen istället för Påhlsson eller som AIK gjort med Kris Beech. 

Det som kommer att spela roll är när Påhlsson är spelduglig. Då blir det svårt för MODO att motivera att Steen ska vara kvar då denna bedrövliga överenskommelse finns kvar och då kan det hända grejer tror jag, men inte innan dess. MAO tror jag inte MODO kommer stressa in Påhlsson i spel. Däremot om man blåst igång NHL idag så tror jag att man hade kört in honom snarast möjligt. 

Missförstå mig rätt; Laget skulle aldrig hålla han utanför truppen för att kunna behålla Steen utan nu finns möjligheten för honom att läka ihop helt och det är naturligtvis bara bra för laget, men även serien i stort då Påhlsson är en attraktion och stark profil i ligan. 

Återigen; Jag längtar till NHL drar igång och vill inget hellre än att följa mitt älskade Red Wings därborta, men fram till dess så kan jag inte begripa varför vi inte ska få njuta av alla stjärnor som skulle kunna tänka sig spela här? Till alla andra fan kan jag säga att jag inte är så säker på att MODO skulle gynnas mest av att det släpptes fritt...

***

Strejken då? Ja, nu känns det verkligen som sista timmarna. Hoppas...hoppas...

***

Husse Huselius spelar för AIK i FC på annandagen. Ja, det kan bli en hyfsat head-to-head med Alexander Steen. Missa inte den matchen i matchen. Endast ströplatser kvar på läktarna nu. Se till att du har biljett!

Publicerat