Hockeybloggen

Veckans hockey-7a samt kommunderby!

Ikväll smäller det i Fjällräven Center, men det är inte MODO som lirar utan sensationsgänget Ulvö Hockey. Ikväll blir det seriefinal mot Husum och vid seger tar man över serieledningen. Gissa om det kommer bli mycket känslor?

Ulvö Hockey har gått som tåget i serien som nykomling och bara förlorat två matcher, men faktum är att Husum är det lag som leder serien dock med en match mer spelad. Lita på att det är mycket som står på spel i kvällen derby. Hemmalaget har faktiskt inte förlorat i sin borg ännu så lita på att Husum vill sätta stopp för den sviten och att man är duktigt taggade efter förlsuten hemma...

Vad kan vi vänta oss för match då? Ja, lägg bort allt vad skönspel heter. Vi kommer säkerligen bjudas på en hel del individuella finesser, men annars kommer det bli kamp och åter kamp. 

Förhoppningsvis blir det en fin inramning med många hemvändare och folk som tar paus i julruschen så se till att du också är på plats. 

Extra kul känns detta för undertecknad då jag haft förmånen att få vara tränare för flera av dessa killar samt i vissa fall haft som assisterande också. Ett snabbt överslag visade att det rör sig om cirka 20 spelare totalt i båda lagen så man kan säga att jag har hyfsad koll även om det var ett tag sedan.

Vilka ska Ni hålla ögonen på då? Jag plockar ut tre i varje lag. Vi börjar med hemmalaget: 

1) Jonas Norberg. Sylvass sniper som alltid levererar. 21 poäng på 7 matcher säger det mesta. Mycket fundersam att inte Näslund ringt ännu...

2) Kalle Norberg. Får förtroendet mot sitt gamla gäng och kommer försöka agera vägg. Rankar honom som en av seriens absolut bästa. 

3) Andreas Byström. Annonskrängaren visar auktoritet på och utanför banan och kommer styra upp försvaret. Grym på "rören"

Husum: 

1) Daniel Ericsson. Kan själv avgöra denna match precis som Kalle. Fortsätter han som han börjat säsongen så kan det bli bra, men ska laget vinna måste han "stå på huvudet" ikväll.

2) Mattias Svensson. Speedig forward som jag gillar. Har gått bra på slutet med Hörnblad och Ulander. 

3) Jesper Persson. Poängfarlig före detta KB-kille som nu måste väcka liv i den slummrande första-linen.


Tipset: Det blir 6-3 till hemmalaget då rutinen kommer att avgöra.

***

Veckans sjua:

Svarten: Äntligen ska tröjan upp i taket för kaptenernas kapten. Mycket välförtjänt till en fantastisk hockeyspelare och människa. Vem glömmer målet mot Timrå eller hans ibland briljanta svar på journalistfrågor?  Tack för allt Perra. 

JVM: Nu drar det igång och småkronorna ska nu försvara guld för andra gången. Det kommer bli tufft och matchen mot USA igår skvallrade också om det, men chansen finns helt klart. Dock är det väldigt mycket som måste falla på plats. 

Marknadsdomstolen: Får Steen spela eller får Steen inte spela? Jag tror knappt han vet själv. Hur som helst är denna soppa från början till slut ett skämt. Tror dock att MODO inte kommer spela honom då Samme är redo att kliva in för att inte kliva mer än nödvändigt på några ömma (LHC-) tår. Själv säger jag bara: Släpp NHL-lirarna fria! 

Förresten. Kul att AIK:s korttidare Kris Beech levererade, men just det ja... det är inte samma sak...

Strejk: Inget besked ännu och inga förhandlingar och nu börjar jag ge upp. OM NHL inte drar igång så är hockeyn en stor förlorare. Skulle dock tro att det sitter några nervösa klubbdirektörer i Västerås och Mora bland annat...

Nu är det sista rycket. Säsongen är inställd till 14 Januari. Det bör innebära att allting ska vara undertecknat inom max två veckor skulle jag tro. Sedan är det kört. Det finns en liten strimma av hopp i alla fall...

Huselius: Även om han är långt från storformen så levererar han samma Steen-effekt som i MODO. Fyra points på två. Husse är tillbaka...

Luleå: Bäst i europa och det är bara att lyfta på hatten. Mycket starkt av Rönkens grabbar. Nästa år vill jag se MODO i samma turnering.

Dam: Fem spelare till kronorna. 

- Hade gärna sett nån till där. Vi har bland annat ett par 93-94:or som är på g, men de kommer säkerligen få chansen framöver, sa MODO-tränaren Micke Nilsson då jag fick tag i honom i solstolen. 

Mycket troligt då man är Sveriges ledande och även kanske Europas bästa klubblag i mitt tycke. Kan bara konstatera att föreningen och ledningen gjort ett bra jobb.

Isalliansen:  20 friska millar in på kontot. Rena julafton, men det är mycket jobb kvar och mer finansiering ska till. Själv kan jag bara konstatera att det ska bli skönt med isolering i "svettans" ishall så man slipper gå ut och värma sig mellan matcherna på O-rinken...

***

MODO matchade igår mot Östersund och vann komfortabelt med 4-0. Fullsatt och ett kvitto på att det finns hockeyintresse i Östersund! Extra kul var naturligtvis att Edvin Hedberg fick avsluta målgörandet på sin gamla klubb. Rent lagmässigt så var det viktigaste teambulidingen i Åre. Facit på annandagen om "höghöjdsträningen" varit ett genidrag...

***

Huselius mot Steen på annandagen blir som sagt var en höjdare. Seriens i två särklass hetaste spelare just nu. Dock kommer Steen vara den som flinar sist...

***

Nu tar hockeybloggen jullov om det inte händer nåt exceptionellt innan julafton och passar på att önska alla en riktigt GOD JUL! 

Publicerat