Saga S

God jul världen!

Planeten Tellus roterar ännu runt det brinnande klotet och människor lever fortfarande i samspel med djur och natur. Ett sådant mirakel!

 

Mayakalendern tog slut. Igår.  Detta har länge och väl varit lite av en ”mindblock” för mig. En hållplats ”före” och ”efter” som jag inte riktigt har kunnat förklara. På något obehagligt vis har folktro och vidskeplighet smugit sig in i mitt undermedvetna och fått både horoskop och andra mindre troliga sianden att slå rot som ”sanningar”. Men igår brast bubblan och verkligheten uppdagades; JAG KOMMER FÅ FIRA JUL MED MIN KÄRA FAMILJ!! Och fira jul över huvud taget för den delen haha!

Med min kära Klassiker-väninna ”lugnade jag mig” (om det gick?) igår eftermiddag efter ett lyckat max-cykel-test på Fjällräven Center (puls till 180 och massa läskiga blodprov i fingrarna under tiden!) med att långsamt njuta en whiskey med honungssmak. Jag ogillar dock att jag under en hel vecka har fått ställa in intervall- och skidpass pga. en riktigt illvillig förkylning med tillhörande halsont och lätt feber. Endast längre och lågintensiva pass med låg puls och kopiöst vattendrickande (och snorande… och snytande) har jag tillåtit mig. Det kan låta dumt att särskilt som idrottare ”träna bort” en förkylning, men så länge inte halsontet och febern är där utan bara stickande ögon och rinnande näsa irriterar en, så är jag av uppfattningen att rörelse och lagom cirkulation kan fördriva bakterierna snabbare. Och i min värld ingår även att dricka lite whiskey i detta trolleri mot friskhet! På whiskeyn följde sedan en rolig hockeymatch mellan Ulvö Hockey och Husum nere på arenan och då sällskapet råkade bli så otroligt trevligt och underhållande framåt kvällen förmådde jag inte att traska hemåt förrän småtimmarna inföll!

Hur som helst så kan vi idag skatta oss lyckliga och inse att vi är överlevare till jordens spådda undergång och vi kan glatt fortsätta vända på de vita bladen dag efter dag, närmare vår framtid. Bara lite mer än en dag har vi kvar till ”barnens högtid” fylld av tomtar och troll, strumpor och paket. En härlig gemenskap helt enkelt!

Jag får väl egentligen börja med att säga att jag visst var barnslig nog att göra ett pepparkakshus när allt kom till kritan. Svarta döskallar, gul-rosa-vita-svarta konfekter och skivade lakritsbåtar fick pryda Annas färdiggräddade pepparkaksbitar. Att smälta sockret till lim var nog det mest trixiga!

Julklapparna ligger inslagna och nerpackade i min väska (om inte hängandes på vissa personers dörrhandtag runt om i staden). Jag har alltid älskat att ge bort saker och att överraska mina nära och kära. I år blev det nog en rätt sportigt prägel på det mesta jag hittat på, då jag under sommaren och hösten jobbat på Stadium och även återuppväckt min kärlek till träning på elitnivå. Jag har visserligen inte styrt upp min kosthållning särskilt bra… Men det får nog bli ett nyårslöfte! Kanske ska man starta en ”halv åtta hos mig” fast göra grymma matlådor?! Spara pengar vill väl vem som helst under en månad som januari kan jag tro!

Min jul blir i övrigt mysig men intensiv. Strax före 22 på kvällen före dopparedagen anländer jag till Stockholm och har som första önskning att se NK:s julskyltning. Redan i London blev jag förälskad i de vackra sagoprinsessorna som smyckade Harrod’s fönster och NK:s skyltning har heller aldrig gjort mig besviken. Med ögon som tindrar kommer jag få somna hemma hos mamma och pappa och min gosiga Öviks-katt Katten (som vägrade att bli innekatt och därför har tills-vidare-kontrakt hos mina föräldrar på Lidingö) för att vakna till simträning på julaftons morgon. Liknande alla år så långt jag kan minnas! Hungriga vargar jagar bäst, som pappa brukar säga. Därefter blir det förhoppningsvis julvört och leverpastej, kaffe och julmusik, promenader till vänner och glögg och klappar framåt kvällen med syskon som kommer från storstadens alla hörn! Juldagen blir livad i simhallen för hela familjen och min halvsysters familj! Skvätt och skoj för hela slanten. Först framåt kvällen när energin sinar ska jag gosa in mig på bussen upp mot kära Övik igen och förbereda mig för ett mellandags-ståhej i butiker och på krogen… och självklart den spännande fortsättningen på hockeykrigandet!

God jul allesammans; var ni än befinner er och vad ni än får för er att göra de närmaste snöprydda dagarna i vårt avlånga land!

Stor kram från Sagotomten!

Publicerat