Hockeybloggen

Grym match där Färjestad straffade MODO...

Att det skulle bli tufft på förhand var det många som trodde, men detta måste varit en av de bästa matcherna hittills i årets liga och det skulle vara mumma om dessa lag drabbade samman i slutspelet också.

Vi tar det dock från början: Med 755 matcher och totalt 14 A-lagsäsonger så var det inget snack om att 39:an skulle upp i taket. Kaptenernas kapten hyllades och inte ett öga var torrt vid hans tal. Frågan är om klubben någonsin kommer att få en trotjänare och ledare av denna kaliber? Jag tror inte det. Tack för allt Perra!

***

Matchen då? Ja, första perioden startade i ett grymt tempo och underhållningsvärdet var MVG. När sedan Regher och Cumiskey spelade in ettan höll taket på att lyfta. Bollklubben kom dock tillbaka och kvitterade. När sedan 51:an lite väl enkelt fick in tvåan i början på tredje ronden blev det lite uppför. MODO matade dock på och en annan trotjänare i MODO, Niklas Sundström klev fram och petade in kvitteringen med cirka hälften av perioden kvar. När sedan 71:an i FBK satsade oerhört vårdslöst så drabbades värmlänningarna av ett matchstraff vilket innebar ett gyllene läge att avgöra för MODO. Det lyckades man dock inte med och matchen gick till sudden och sedan straffar. Där var gästerna ofina nog och plockade med sig bonusen.  Det hade kunnat gå hur som helst, men det slutade med Färjestads fjärde raka i Fjällräven center.  

Matchstraffet? Inget att snack om. Sedan kan man alltid diskutera att Öberg är låg, men det är irrelevant. Den tar i huvudet. Punkt. Däremot kan man undra över hur nöjd tränar-Carlsson är med den utvisningen i det läget, men å andra sidan är man inte förvånad att det var Berglund som tog den.

***

Insåg för övrigt att vi inte har något riktigt "svin" i laget om det skulle bränna till. Tolle är i fel gäng nu...

***

Ny förlust för Timrå och kvalserien rycker allt närmare och just nu ser det ganska avgjort ut runt alla streck. Visst; det går fort med trepoängsystemet att klättra vid ett par raka vinster, men man får inte glömma att de andra lagen också, oftast, vinner nån gång. Det är tufft att äta upp. Fråga MODO...

Två raka borta nu för MODO. Rögle och Timrå. Minst sagt viktiga poäng på spel för hemmalagen. Tror dock att MODO bör kunna plocka två segrar om man kan bevara spelet från de senaste matcherna.

***

Gott Nytt År!!!

Publicerat