Hockeybloggen

Nu gäller det för småkronorna!

Att stora delar av den hockeyintresserade världen kommer sitta bänkade i dag råder inga tvivel om. Sverige mot USA och det är verkligen bragdstämpel om juniorkronorna kan försvara sitt guld. Samtdigt jagar MODO tre pinnar mot Fredrik Wargs Rögle.

Matchen börjar på eftermiddagen och i kväll vet vi alltså vilka som är bäst i världen. Vad är nycklarna då mot detta USA som verkligen imponerat i kvart och semi? Ja, först och främst måste Lundström stå på huvudet och sedan måste alla andra göra sitt livs match. Självklart ska Collberg, Lindholm med flera dra ett tungt lass, men jag tror att kollektivet kommer bli det avgörande. Troligen får USA ta kommando, men Sverige har många kreativa varianter som kan dyrka upp jänkarna så att desto längre man kan hålla en jämn match tror jag det rullar över till Sveriges fördel. Stenhårt blir det i alla fall om inte nåt lag får en urladdning direkt...

***

Appropå urladdning. Djurgårdens sista period mot serieettan var grandios och ett styrkebesked som heter duga. Fullsatt hovet och grym stämning. Järnkaminernas dag och frågar du mig så säger jag att de har Sveriges i särklass bästa klack.  Magi.

***

I skuggan av JVM har MODO begett sig till Ängelholm. Jättesvår match naturligtvis där alla förväntar sig att man SKA vinna mot jumbon. Inledningen blir viktigt. Två snabba så sjunker hemmalaget ihop. 

Håll ett extra öga på Cumiskey ikväll. Elitseriens bästa back kommer avgöra detta.

Frågetecken också om hemmalaget hinner få Lintner spelklar till matchen. Om inte är det nog många andra som vill kliva fram. Tror inte Fredde Warg är speciellt sugen på förlora en till mot sin kompisar från Nolaskogs...

***

Strejken? Jag orkar inte ens kommentera den...

***

Skönt att ha klart med Ritola. Han har visat en uppåtgående trend och alla vet hans kapacitet då han är på max!

Publicerat