Samhällsinformation

Äldreåret i Örnsköldsvik fortsätter

Här kan du se kalendern uppdaterad med med nya aktiviteter.

2012 var det nationella äldreåret i Sverige. I Örnsköldsvik fortsätter äldreårets aktiviteter även under våren 2013. Nu finns äldreårets kalender med nya aktiviteter uppdaterad på kommunens webb.

Under året kommer kommunen att i högre grad än tidigare fokusera på ett aktivt åldrande i Örnsköldsvik. Omsorgsnämnden och humanistiska nämnden har gett välfärdsförvaltningen i uppdrag att utforma aktiviteter löpande under 2012 till och med maj 2013. Allt i äldreårets anda i syfte att stödja förverkligandet av den gemensamma visionen och de strategiska målen i verksamhetsplanen för innevarande och kommande verksamhetsår. 

Utgångspunkten vid planeringen av aktiviteter under äldreåret har varit de fem prioriterade områdena som EU fastställt:
1. Värdighet, självbestämmande och inflytande
2. Deltagande i arbetslivet
3. Deltagande i samhällslivet
4. Hälsofrämjande aktiviteter
5. Självständighet, boende och boendemiljöer

Grundtanken i planeringen har varit att kommunen inte ensam ska vara den som driver aktiviteter under äldreåret utan initierar, inspirerar och genomför vissa aktiviteter. I övrigt hjälper kommunen till att inventera och marknadsföra de planerade händelser som andra aktörer utför under året. Hör av er om ni vill att era aktiviteter ska finnas med i kalendern innan den 10:e varje månad.

Har du funderingar kring äldreåret så kontakta:
Kristina Fossum, tfn 070-190 89 86 eller
Ingrid Åström, tfn 0660-881 98 eller 070-191 22 12.

 

Länkar
Publicerat