Saga S

Ut i snön nu!!

Nu har jag rest land och rike runt tillräckligt på en månad känner jag! Två repor till Stockholm blev det under mindre än två veckors tid och många aktiviteter skulle hittas på. Nu andas jag ut lagom för att ladda inför mitt skidlopp i februari!

 

Med tre rätters middag samt vin och champagne avslutade jag mitt år 2012 på en snöig balkong på Östermalm. Nyårspussen fick jag av min kära lillasyster som kvällen i ära fått vara min dejt och fixat med efterrätten då jag egentligen bara slängt mig på tåget och kommit fram till dörren samma kväll!

Efter nyåret kunde jag däremot komma tillbaka till lite bättre träningsrutiner samtidigt som jag stannade ett par dagar på Lidingö för att äta mamma och pappa ur huset! Sedan länge hade jag bokat in ett annat evenemang i södern förstår ni. En återföreningsfest med ”Gladiatorerna”-gänget! Fredagen den 4e januari var det nämligen premiär för den andra säsongens första avsnitt! Spända muskler och fokuserade sinnen i en underhållande sammandrabbning! På O’learys i Gamla stan (och senare även Berns) återsåg jag gamla kära ansikten från förra årets tävling, men självklart även årets utmanare, en hel del ”bakom-kameran-folk” samt självklart gladiatorer i varierande form och storlek. Tor har alltid gett ett respektingivande intryck hos mig och Ice ser ut som en overklig isdrottning även utanför strålkastarljuset. En riktigt stjärnspäckad kväll blev det tills gryningen kom och Norrland åter kallade på mig. ”Det är dags att ge sig ut i snön!!”

Ja, pinsamt nog (fy mig!!) har jag inte tagit mina skidor och stavar upp till Skyttis spår ännu! Men julklappshetsen och mellandagsrean är till ända och det finns inget att skylla på! Jag behöver få en hel del mil i benen innan jag ska bege mig till Alvesta och Norberg den 9e februari för att genomföra marschen på 60 km!

Redan på tåget upp fick jag däremot ett spännande erbjudande av min chef på Stadium som jag inte kunde tacka nej till; att uppleva reflexspåret vid Hamptjärn kvällen därpå! Stadium och Intersport har med fascinerande 1280st reflexer sponsrat tanken om att ha ett terräng-löparspår som för en person med enbart pannlampa (eller ficklampa…) ska vara tillgängligt när som helst på dygnet! Korvgrillning och marschaller gav uppsamlingsplatsen ett socialt och värmande sken och därefter var det bara att välja; 2,5km eller 4,7km? Då jag denna dag redan följt mitt träningsschema från Jocke med 2h kondition behövde bara min skeptiske följeslagare stå ut med allt mitt dramatiska pladdrande i den kortare av distanserna. Och det bjöds ju som sagt på korv (när vi hittat hela vägen runt)!!

Ibland kan vädret; kylan och mörkret vara drygt. Men för att uppskatta värmen och gemenskapen inomhus, eller lugnet efter en uppfriskande runda av någon aktivitet, anser jag att man behöver ge sig i kast med det där bökiga, omständiga och ovana! Kvällen avslutades i alla fall med en riktig ”feel-good”-film; ”The Big Miracle” där tre valars överlevnad blir en världsangelägenhet! Snacka om förtjänt mys!

Mer än att kasta mig i snön så blir det framöver även en vit månad dryckesmässigt har jag bestämt! Jag vill inte att något jag själv kan rå över ska stå i vägen för mina utsikter att så fort som möjligt pinna 60km-spåret fram om strax över 30 dagar!!

Publicerat