Samhällsinformation

Information från kommunstyrelsen

Här kan du läsa kortfattad information från kommunstyrelsens sammanträde i Örnsköldsvik den 8 januari 2013.
Köper fastighet i Högland
Örnsköldsviks kommun köper en fastighet i Högland, där Bergvalls bilservice idag ligger, för att göra det möjligt att förbättra trafiksituationen i området. Köpet gäller fastigheten Högland 7:19 och köpeskillingen är 3 000 000 kronor.

Ingen le parkour-park i Ö-vik
Richard Asplund har i ett medborgarförslag föreslagit att en skatepark och en le parkour-park (en bana av olika hinder och klätterställningar) ska byggas i eller i närheten av Strandparken. Kommunstyrelsen anser att intentionerna när det gäller skatepark är beaktade genom det arbete som görs inom Världsklass 2015 där en idéskiss på hur Strandparken och Lungviksparken ska utvecklas har tagits fram. Men eftersom en le parkour-park inte har prioriterats i det sammanhanget föreslår man att fullmäktige ska avslå den delen av förslaget.

Engångstaxor för trygghetslarm försvinner
Engångstaxorna för installation och flytt av trygghetslarm, ytterligare larmknapp och lån av anhöriglarm tas bort. De avgifter som då finns kvar är för förlorad eller förstörd larmknapp eller förstört eller ej återlämnat larm. Förändringen görs som ett resultat av att engångstaxorna nu omfattas av maxtaxan och att intäkterna därmed blir så små att administrationskostnaderna äter upp dem.

Renhållningsordningen ska revideras
Renhållningsordningen för Örnsköldsviks kommun ska revideras och kommunstyrelsen har beslutat att kommunledningsförvaltningen ska vara sammanhållande för att ta fram förslaget och för samråd och utställning. Under själva processen är MIVA ansvarig för att ta fram det mesta av underlaget och för att formulera framtidsscenarier för hur avfallshanteringen ska utvecklas. Arbetet med renhållningsordningen ska planeras så att den kan fastställas av kommunfullmäktige under hösten 2013.

Miljöbil som drivs förnybart ska prioriteras
De nya riktlinjerna för kommunens upphandling av personbilar och mindre transportfordon ska även fortsättningsvis främja förnybara drivmedel. Miljöbilarna ska klara aktuella krav för miljöbilsdefinitionen. Om man behöver ett fordon som inte drivs på förnybara drivmedel ska annan miljöbil väljas som dock också ska klara kraven för miljöbilsdefinitionen. Kommunstyrelsen understryker också vikten av att antalet bilar minimeras, samåkning och att ny teknik nyttjas för att minimera resorna.

Kompletta handlingar från kommunstyrelsen kan beställas hos kommunens sekretariat på telefon 0660-880 00. Protokoll från kommunfullmäktige, kommunstyrelsen samt nämnderna finns på www.ornskoldsvik.se under rubriken Kommun och politik.

Publicerat