Du är här

2013-01-11 - Skola & utbildning
Superhjältar i form av musikelever från Mellansels Folkhögskola åker på skolturné med musik skriven av elever på Musikmakarna.

Superhjältar på turné

Skolbarn runt om i kommunen får till veckan uppleva en annorlunda konsert.

Flera gånger tidigare har musikelever på Mellansels Folkhögskola gjort barnkonserter. Så blir det också i år men nu har skolan tagit konceptet ytterligare ett steg.

- Vi ville ha en annorlunda touche på det hela så vi frågade eleverna på Musikmakarna om de kunde skriva några låtar. det blev jättebra och nästa vecka åker våra elever ut på turné med konserterna, säger Jonas Öberg, musiklärare på Mellansels Folkhögskola.

På måndag besöks Husumskolan, Banafjälskolan, Mellanselskolan och Moskolan. Tisdag kommer Superhjältarna till skolan i Själevad, Gottneskolan och ger dessutom en kvällsföreställning i Själevads församlingshem för förskolor.

Domsjöskolan, Skärpeskolan, Broskolan och Sundskolan får besök på onsdag och under torsdagen spelas det på Hållängetskolan, Skorpedskolan och Haffstaskolan. Turnén avslutas på fredag med Norrflärkeskolan, Myckelingskolan och ett besök i Härnösand på Solenskolan.

 

Dela med dig av denna artikel på: