Du är här

2013-01-16 - Hockeybloggen
Växjö försöker fälla MODO även på sidan av banan. Foto: Håkan Nordström.

Blogg: Fram med protokollet som sänker Modo, Frölunda och Brynäs...

Ingen kan väl ha missat debatten som Anders Öman i Växjö blåste liv i efter Franson-gate. Är han helt ute och cyklar eller finns det en poäng?

Att veckan varit turbulent råder inga tvivel om och anledningen är först och främst att Brynäs eller snarare Franson bröt kontraktet och drog till NHL. Detta slängde på det sista vedträet på brasan som fick alla säkringar att flyga på Öman nere i den klassiska hockeymetropolen Växjö...

På nåt sätt kan jag tycka att Brynäs, även om jag är Modofärgad, agerat sämst av de tre lagen i detta läge. De har mörkat detta från början till slut och det är precis som Växjö säger; Alla visste. Modo och Frölunda har kanske inte heller rent mjöl i påsen, men de har i alla fall hela tiden varit ärliga med att de tagit in spelare som ersättare för skadad spelare. Hur vet vi då om de två sistnämnda spelat rent? Ja i min värld är det ganska enkelt. Anders Öman sa att beslutet togs på ett möte med hockeyligan innan säsongen. Då är det väl bara att plocka fram det protokollet och läsa innantill. Då får Modo, Frölunda och Brynäs stå där med hängande huvuden. Finns inte det protokollet så kan jag heller inte se att Frölunda och Modo gjort något fel. Svårare kan det väl inte vara?

Det är en sak att sitta och diskutera en sak, en helt annat att ta ett gemensamt beslut. Alla kan uppfatta saker olika. Så fram med papperen nu och få ett slut på detta. Sedan kan man alltid diskutera moral hit och dit och hur diskussionerna gick på mötet , men det kan bara de som satt där svara för. 

För övrigt har min inställning hela tiden varit att hit med alla som vill. Om det så bara varit två veckor så vilket uppsving för elitserien med alla stjärnor. Lite som att Allsvenskan skulle tacka nej till Messi och company om La Liga skulle hamna i strejk och de ville till Sverige... Väldigt hårddraget, men principen..ja, ni förstår. 

***

Växjö antydde också att Modo inte varit så bra som de varit utan Steen. På de sju matcher Modo spelat utan honom efter jul så har laget inte förlorat en enda match på ordinarie. Växjö har på samma antal matcher tagit en (1) poäng.  Kanske dags att börja fokusera på de egna problemen istället...?

***

Zäta blir kapten hos Wings som vi varit inne på tidigare. Ingen högoddsare direkt.

***

Grym värdemätare för Modo borta mot HV71. Helt ovisst känns det, men det blir garanterat en sevärd match. Tips: 2-2.

***

Sitter och funderar på senaste nyförvärvet och jag hade gärna sett en polis då jag anser att det är det enda som saknas i laget just nu. Näslund anser kanske att Ahnelöv tar den rollen, men han är inte den typen. Kanske får vi se vem som kan ta den ikväll då Ledin och Jämtin säkerligen inte bangar för att utmana... 

***

Hari till DIF resten av säsongen. En bra lösning likt den med Ludde för båda parter. Grabbarna måste få istid helt enkelt på seniornivå för att utvecklas.

Dela med dig av denna artikel på: