Saga S

När sagan inte nöjer sig med sitt slut...

Gårdagskvällen bjöd mig på en omskakande upplevelse; att se mig själv i rörelse, bli tacklad och inte minst skrattandes hoppa runt och säga ordentligt fåniga (och vad jag i stridens hetta tyckte var passande) saker! Jag vann mitt Gladiatoravsnitt!

 

Med underbara människor runt omkring mig (på O’learys i Örnsköldsvik) som jag bl.a. lärt känna från gymmet, via universitetsstudier, från jobb på Fjällräven Center samt butik och restaurant fick jag följa hur jag efter ett års bitter väntan åter mötte Gladiatorerna i en intensiv kamp. Det blev en helt underbar kväll då min saga fick ett helt annat slut än hur historian målades upp för exakt ett år sedan då jag började gråta i tv-soffan när jag in-zoomad såg mig själv ligga medvetslös med flimrande ögonlock på attackbollens spelplan. Igårkväll däremot kunde jag knappt sitta stilla i stolen vid mitt bokade långbord och mina händer darrade då jag försökte skära i portobello-burgaren jag beställt.

Tankar jag fick när programmet slutade var VARFÖR jag egentligen är med om så extrema saker som att medverka i Gladiatorerna. Jag kom fram till att jag likt Gry Forsells avslutande klyscha ”Vilken saga!” ständigt vill skapa och finurligt formulera min egna spännande berättelse. Genom att ge mig ut på äventyr, resor och hitta på andra påhitt ges jag möjligheten att med inlevelse och på ett målande sätt få skriva om eller på andra sätt framföra mina upplevelser av verkligheten. Kanske heter jag alltså Saga av en speciell anledning…

Men helgens fortsatta saga gick i alla fall i skidåkningens tecken, genom en kurs ledd av Sofia och Andreas Domeij (www.domeijs.se). Kung Frosts isande grepp hade precis lossats och bjöd på -3 grader då jag anslöt mig till den 20 personer stora gruppen entusiaster uppe på Skyttis som för en hel helg (9-17 inklusive lunch på Scandic bägge dagar) gett oss fasiken på att vi ska bli ess på längdskidor!!

Med fokus på teknik och balans inledde vi åkningen utan stavar och likt pingviner svingade vi oss oanat spänstigt uppför kullar som jag knappt trott gick att smidigt ta sig upp för MED stavar! Vi filmades även i våra framsteg efter vi givits instruktioner i vad vi kunde förbättra och tänka mer på i vår mer eller mindre egenlärda åkning. Det har hittills varit otroligt lärorikt och jag har mycket att smälta inför morgondagens långa session!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Publicerat