Du är här

2013-01-21 - Hockeybloggen
NHL är igång, men detblev en tung start för många. Foto: Håkan Nordström.

Sköna poäng på Hovet och NHL äntligen igång.

MODO plockade två fina poäng på hovet mot Gnaget, men det mest glädjande i helgen var att NHL drog igång. Dock var inte alla svenskar så nöjda...

Henke Lundqvists Rangers har inlett säsongen på allra sämsta sätt. Två raka förluster och Henke själv utbytt i den andra. Som tur är så kommer det chans till revansch snabbt, men å andra sidan finns inte mycket utrymme till formsvacka nu....

Zäta var en annan som det gick tungt för. Som nybliven kapten är 0-6 i baken mot Steens St Louis ingen drömstart. Denna säsong blir sannerligen ingen dans på rosor för Red Wings, men bättre än så här kommer det gå.

Sedinarnas Vancouver fick jättepisk i första matchen och förlorade på straffar mot Oilers. Tungt för kapten Henke och hans mannar naturligtvis. 

***

Två friska poäng mot AIK och läget blir alltmer prekärt nere i botten för Solnas stolthet. Jag står dock fast vid mitt tips att AIK kommer behålla sin elitseriestatus nästa säsong utan kvalspel. 

***

J20 fortsätter ösa på och tog två nya segrar nere i södra Sverige. Det ser fint ut underifrån för representationslaget.

***

ÖSK åkte på tuffa förluster i helgen i norrbotten och nu har man hamnat i en svacka. Nästa match mot Sundsvall är allra tuffaste motstånd så räkna inte med några poäng där.

Appropå Sundsvall så blev spelarna av med en massa grejor i bussen under matchen i Umeå i helgen. Detta spårades senast elektroniskt och polisen stoppade då en buss söder om Nordmaling där man fått signal. Döm om förvåningen då det var Sundsvalls supporterbuss man stannade och därinne återfann man nästan allt...!

***

Såg Skellefteå mot HV71 och vilken match! Inte alls omöjligt att det var finallagen som vi fick se. Mycket känslor, slagsmål, ordväxlingar, mål, kamp, individuella prestationer och en massa hockeygodis. Som det ska vara alltså. Skulle det se ut så här i alla matcher skulle hockeyn inte ha nån publikkris.

***

Växjö förlorade nionde raka, Vad ska Öman hitta på nu?

***

Appropå Skellefteå; MODO tar emot Västerbottningarna på onsdag hemma. Räkna med en toppmatch! Framförallt kommer det att krävas en kanoninsats, men jag är ganska säker på att MODO vinner.


Dela med dig av denna artikel på: