Övrig kultur

Kulturkicken

Det nya projektbidraget Kulturkicken ska stimulera satsningar inför kulturhuvudstadsåret.

Örnsköldsviks kommun kommer att vara en aktiv part under Umeås värdskap för Kulturhuvudstadsåret 2014. För att stimulera föreningar, grupper och enskilda aktörer i Örnsköldsvik att testa och utveckla projektidéer som skulle kunna bli programpunkter under kulturhuvudstadsåret introducerar Örnsköldsviks kommun ett särskilt projektbidrag, ”Kulturkicken”.  Bidraget kan maximalt uppgå till 10 014 kronor och endast en gång för varje beviljat projekt.

 

Kriterier
För att få stöd via Kulturkicken ska projekt- eller arrangemangsidén:

  • vara ett lämpligt inslag under kulturhuvudstadsåret
  • stämma överens med ett eller flera av kulturhuvudstadsårets mål, stärka kulturens roll som drivkraft för en hållbar samhällsutveckling samt stärka kulturlivets internationella relationer och dimensioner.
  • vara ny och gärna genomföras i samverkan med andra aktörer
  • utgå från de kännetecken som ska prägla ett kulturhuvudstadsprojekt (nytänkande, utveckling, medskapande, jämställdhet, tillgänglighet, mångfald och hållbarhet)

Den som står som projektansvarig ska ha fyllt 18 år. Projekt som riktar sig till barn och unga ska vara drogfria.

Att ett projekt beviljas bidrag innebär ingen garanti för att projektet kommer med i det officiella programmet för kulturhuvudstadsåret.

 

Ansökan och beslut
Bidrag kan sökas löpande under året. Ansökningarna behandlas av en referensgrupp inom Örnsköldviks kommun som varje månad tar ställning till inkomna idéer. Projekt som beviljats bidrag kommer att presenteras på kommunens webbplats. Aktiviteterna ska redovisas efter att de genomförts.

Ordinarie verksamheter kan inte söka bidrag från Kulturkicken.

 

Läs mer om kulturkicken här

Publicerat