Musik

Jonas Holgersson 4003 på Brux

En av landets bästa jazztrummisar gästar Örnsköldsvik igen.

Har du någon gång sett Jonas Holgersson lira trummor glömmer du det aldrig. Har du aldrig sett honom finns chansen på Brux nu på fredag, 1 februari.

Jazz med rötterna i skivbolaget Blue Note Records. Det utlovas när kvintetten Jonas Holgersson 4003 kommer till Perdido på Brux. En ny konstellation som dessutom har en alldeles färsk platta i bagaget.

– Jag har valt bland de låtar jag själv gillar. Det blir bland annat Art Blakey, Hank Jones och Joe Henderson, bebop från 50- och 60-tal men med våra influenser, säger Jonas som hör till de absolut bästa jazztrummisar Sverige kan erbjuda just nu.

Med sig har han danske tenorsaxofonisten Hans Ulrik, trumpetaren Magnus Thorell, Mathias Landaeus på piano och Jonny Åman, bas. Det här är första turnén som kvintetten är ute på men långt ifrån första gången Jonas spelar hos Perdido. Vi har tidigare sett honom tillsammans med Magnus Lindgren, Jonas Kullhammar och för ganska precis ett år sedan med Jojje Wadenius.

– Det ska bli skoj att spela i Ö-vik igen. Vissa klubbar får man spela på flera gånger och de klubbarna blir personliga och då vill man gärna göra extra bra ifrån sig.



Publicerat