Ung kultur

Tårtkalas!

I kväll fyller Sliperiet 10 år och det firas med musik, nostalgi och tårtbuffé.

030201 öppnades dörrarna till Sliperiet, ungdomarnas egen träffpunkt i centrala Örnsköldsvik. Tio år har förflutit och mycket har hänt; många musiker – mer eller mindre kända – har stått på scenen och en mängd andra kulturarrangemang har ägt rum, både inom och utanför husets väggar.

För att uppmärksamma tioårsjubileet har flera av ungdomarna som regelbundet besöker Sliperiet tillsammans med personalen funderat kring olika aktiviteter.

– Det blir en serie händelser, tanken är att det här ska bli ett jubileumsår, säger fritidskonsulent Janne Lindström.

Under den här helgen, 1-2 februari, inleds firandet med tårtbuffé och musik i form av välkända folkmusikduon Algot på scenen och pianounderhållning i caféet.

– Vi uppmanar alla som haft anknytning till Sliperiet under de här åren att komma hit och berätta minnen, det här blir också en möjlighet att träffas igen.

Fredagens fest startar 19.30 och pågår tills folk är nöjda. På lördag blir det därefter ett riktigt filmmaraton när hela Sagan om ringen-trilogin visas, i den förlängda versionen. Det betyder tolv timmars film, med start 18.00. Även kommande helg, 8-9 februari, blir det arrangemang på Sliperiet. Läs mer om det i dagens nummer av Tidningen 7.

Publicerat