Du är här

2013-01-30 - Hockeybloggen
Ritola gjorde galet vackert mål. Foto: Håkan Nordström.

Lätt seger mot formstarka Frölunda.

Det blev en helt annan match än vad som var väntat. Åtminstone om man kollar i målprotokollet. Många fina mål, men glödhete Ritolas mål var grädden på moset...

Formstarka Frölunda var ute efter tre poäng mot ett MODO med darrande form. Det var också gästerna som startade bäst och när man fick ett PP så såg det riktigt bra ut, men då passade MODO på att ta ledningen istället i box (!). Efter det målet så kontrollerade hemmalaget perioden och ledde rättvist. I andra ryckte gästerna upp sig, men det var hemmalaget som var effektivare och den visan fortsatte i sista då MODO gck ifrån och vann enkelt med 6-1. Den stora skillnaden var effektiviteten i denna match. Hade förväntat mig ett mycket mer aggressivt Frölunda, men det var inget snack om att segern var rättvis.

***

Kul att se att Samme är på rätt väg. Riktigt bra match nu, men att som i loklatidningen ge honom en femma i betyg var väl att ta i lite? Ritola är i lysande form och Kempe ett bra komplement. 

Skönt att linen med Peter Öberg , Madsen och Forsberg fick sätta två också. Ruggigt bra förarbete av Öberg på första!

***

Kändes som lite ojämn viktklass när Mueller droppade handskarna mot Nydahl...

***

Appropå slagsmål. Det var "fight-night" i Luelå och högst inblandad var inte oväntat Lee Goren. Kan inte sluta tänka på vad som hade hänt om Goren och Tollefesen fått gått i slutspelserien ifjol..

Kan tänka mig att det skulle bli hett mellan Luleå och LHC i ett slutspelsmöte...

***

SSK fortsätter ånga på mot kvalserien och frågan är om DIF hinner upp Karlskoga för en direktplats? Tror förvisso att man ändå skulle ta sig dit nu när MIF klappat ihop fullständigt. MEN jag ser ingen anledning till att Karlskoga skulle vara där överhuvudtaget...

***

Timrå förlorade igen och det som såg hyfsat ljust ut är nu nattsvart. Två ödesmatcher och en (!) poäng. Inte bra och kvalserien känns oundviklig. Tyvärr tror jag inte man klarar det i år. Känslan är att man resonerar lite som att "det gick ifjol och förbereder vi oss på samma sätt går det i år igen". Livsfarligt. Det kommer vara helt nya förutsättningar och risken för att åka ur är betydligt större, men jag hoppas laget klarar sig kvar. Det behövs för oss häruppe och även om derbyna tappat i kraft på slutet så är de viktiga för klubbarna - inte minst ekonomiskt. 

***

Nu väntar Luleå på torsdag och det blir naturligtvis en väldigt tuff uppgift. Förhoppningsvis blir det också en tuffare match rent fysiskt. 


Dela med dig av denna artikel på: