Du är här

2013-02-06 - Hockeybloggen
Foto: Håkan Nordström

Välkommen till Modo, Forsberg!

Svårt att inte notera något annat än snacket runt Anders Forsberg dessa dagar under uppehållet. Måste säga att jag tycker detta bara blir smutsigare och smutsigare... OM han skulle vara klar för Nolaskogsarna står jag med öppna armar i alla fall.

Många ord har sagts och egentligen är det bara huvudpersonerna som vet vad som är sant så därför är det dumt att spekulera. Ändå tycker jag mycket är märkligt och där måste jag ta Forsberg i försvar gentemot Skellefteå. Att ledningen går på som de gör beror troligen på att de har tillräckligt på fötterna eller så försöker de bara rädda sitt eget skin då detta nog tagit större proportioner än vad de trodde. För detta hade de väl inte planerat tio matcher innan slutspel...? 

Nej, det som stör mig mest är pajas Bert Robertssons uttalande i en kvällsdrake typ "Det känns som han haft två lojaliteter"... Pinsamt att komma med det nu! Dessutom från en av Forsbergs allra närmsta (som för övrigt fick ett nytt fint kontrakt). Bedrövligt om Ni frågar mig. Snacka om att bli knivhuggen i ryggen. Detta snackande från Skellefteå blir bara värre och värre och den organisation som jag hyllat så bra tidigare börjar jag helt klart vackla för. Herregud, karln har tagit er till två finaler och det skulle troligen blivit en tredje. Detta måste ha gått att göra på ett värdigare och finare sätt även om Anders kanske inte spelade alla kort korrekt heller. Nej, det ser inte bra ut SAIK.

***

En annan tidning slår upp att de spelare som Forsberg vill ha med sig är Möller och Holloway. Vad är hemligheten i det? Det skulle jag också velat som tränare. Jag tror inte Anders har sagt åt dem att följa med. De är stora pojkar och kan nog bestämma det själv. Däremot så har säkert hans nya klubb försökt kontakta dem via agenter och visat intresse. OM klubben skulle vara Modo så är det absolut inte konstigt då de var långt framme med båda två innan det blev Skellefteå. De var också här i Ö-vik och kikade. Att då Modo skulle vara intresserade nu då det är kontraktslösa till hösten är helt naturligt. Om då Forsberg är tränare så tror jag inte han skulle tacka nej. Som sagt; Vad är nyheten?

***

Garpen går ut och sågar Forsberg. Lite märkligt om han inte sitter på bra inside och det är troligt då han också ryktats till Skellefteå. Tror dock inte de behöver fler i staben nu...

***

Skulle Anders vara klar för Modo säger jag bara: Välkommen! Tror han skulle passa bra här och troligen släppa på en hel del juniorer och komma med nya influenser. Dock säger jag som Boorken; Har ändå lite svårt att se att Näslund skulle passa ihop med honom. Vad Leffe syftar på vet jag inte riktigt, men i min värld bygger Marcus framförallt en (NHL-)organisation där hårde Uffe Samuelsson passar perfekt och det känns som de två tränartyperna är en bit ifrån varandra... Dock behöver det andra alternativet inte vara sämre. Det finns den typen av tränare i NHL också...

Å andra sidan kan det väl vara den skillnaden som behövs om man nu kommer att byta. 

Vem vet; kanske blir Uffe kvar?

***

Jo, förresten. Kronorna spelar ju igen. Nån som har nåt tips om hur det kommer att gå? Går det i Tjeckien nu...eller hur var det?

Dela med dig av denna artikel på: