Du är här

2013-02-08 - Hockeybloggen
Får Jonas Norberg jubla sist ikväll?

Sorry MODO. Ikväll är det Ulvö Hockey som regerar!

Det kommer bli en unik match ikväll i Fjällräven Center på många sätt och vis. Nu är det dags att kliva ombord på glädjetåget från Ulvön. Häng med!

Till att börja med så ska det noteras att ett DM på seniornivå är ovanligt. Mig veterligen förekommer det endast i Ångermanland där allting kröns med DM-finalen mot distriktets flaggskepp, MODO. Detta är en tradition som vi ska värna och vara stolt över. Ifjol fyllde MODO Niphallen i Sollefteå och i år är det Ulvö Hockey som säkerligen kommer radera ut alla tidigare rekord från DM-finaler här... 

Detta Ulvö Hockey kan man inte sluta att imponeras över och då tänker jag främst på det jobb man gjort utanför banan. Med killar som David Marcusson, Emil Eriksson, Fredrik Ödling och många, många fler i laget så har man på nåt sätt blivit folkära. Ta bara det faktum att man släppte biljettförsäljningen delvis till lagen runtomkrig. De fick också chansen att tjäna en hacka. Hur många skulle tänkt så i detta läge? 

Såg förövrigt en skylt på en ishall som sa: Köp biljetter och hjälp oss stödja Ulvö Hockey MOT MODO. Även om vi alla i princip är MODO-iter, förmodligen även alla i Ulvö Hockey, så kommer då inte jag bli förvånad om hemmalaget kommer att dra det största jublet och få de flesta sympatierna i MODO:s egen borg. Det tycker jag också de är förtjänta av. 

Oavsett vad som händer kommer det bli en galen kväll eller för att citera tränaren Micke Lundmark när jag fick tag i honom ett dygn innan nedsläpp:

-  Det är en GLÄDJENS kväll som vi hoppas alla ska få smaka på...

Ulvö kommer förstås utnyttja hemmaplansfördelen maximalt och köra intro, lineup med mera... Fullt pådrag alltså! 

Man har sökt dispens för 22 spelare till denna match och det är naturligtvis för att alla ska få känna på att spela denna match. Helt rätt då ALLA i laget har gjort det möjligt att stå här idag.

***

Matchen då? Ja, det går inte att blunda för det faktum att MODO ligger under med 9-0 när matchen startar och det är väl aldrig enkelt, men nog borde man kunna mäkta med att vinna samtliga perioder med tre mål i snitt, eller? Även om man har många borta så ska man självklart köra över hemmalaget rent tempomässigt och fysiskt, men som sagt; Hockey är hockey och allt kan hända. 

Det vore väl nästan för bra för att vara sant om Ulvö Hockey fick kröna denna säsong med en finalseger? Jag håller dock tummarna för det och omöjligt är det inte då laget har en del rävar som kan utnyttja lite slarv och misstag... Oavsett blir kvällen en höjdare så ni som inte köpt biljett - gör det nu!

***

Veckans hockey-7a:


MODO:
 När man trodde de var på väg in i en formsvacka så drog man plötsligt in åtta av nio poäng och har nu häng på fjärdeplatsen fortfarande.

Juniorer: Både J20 och J18 i topp efter jul. Det ser bra ut inför framtiden...Dax att kliva förbi SAIK och Brynäs nu igen va?

Oddset Hockey Games: Är det nån som vet ens vart det spelas? Tydligen drog premiären cirka 5000. Mindre än hälften av kapaciteten i arenan... Samtidigt spelar Zlatan och grabbarna träningslandskamp i fotboll inför 50 000 pers. Ja, jag vet. Nu mötte man ett galet bra lag och ett ryskt lag fullmatat med NHL-proffs som Ovechkin, Malkin, Datsyk med flera hade fyllt Malmös arena också. Poängen är dock att det känns så urvattnat med alla dessa träningsturneringar...

Forsberg-gate: En soppa som tog oväntade proportioner. Som jag skrev i tidigare inlägg så är han självklart välkommen hit då jag tror han kan tillföra en del. En härlig person. När det gäller hur han är som tränare vet jag egentligen inte. Där tror jag däremot Klockare och Bert dragit ett tungt lass och därav gör man denna rockad. Dock ska man komma ihåg att Anders varit ytterst ansvarig och två finaler samt (trolig) serieseger är talande meriter.

Gerber: Boxade domare två gånger om. Alavaara fick inte ens in en träff, men fick längsta straffet någonsin. Skillnad på folk och folk... 

NHL: Nu börjar det sätta sig, men vad är det som händer. Detta kan verkligen bli skrällarnas säsong. Tro jag inte fått in en enda spelkupong hittills...

Fasth: Victor i förnamn har presenterat sig på allvar därborta. Henke, känner du flåset?

***

Nej, nu är det slutsvammlat! Som sagt; Hoppa upp på glädjetåget. Nu drar vi...

Dela med dig av denna artikel på: