Musik

Tomas Ledin i Ö-vik

Till helgen kommer Ledins jätteshow till Fjällräven Center.

Fredag 22 februari är det premiär för Sverigeturnén av Tomas Ledins succéshow Showtime. Och med dubbla konserter på lördagen hoppas arrangörerna på totalt 9 000 sålda biljetter.

I mitten av oktober släpptes nyheten att Tomas Ledin lägger turnépremiären för sin omåttligt populära show i Fjällräven Center 22-23 februari. Publikintresset visade sig snabbt vara mycket stort och tidigt togs beslutet att lägga till ytterligare en konsert på lördag eftermiddag.

Showtime har setts av hundratusentals personer på Rondo i Göteborg och på Cirkus i Stockholm. Kritiker och publik har stått eniga – showen är superb.

– Det är väldigt skoj, säger Tomas Ledin. Vi är stolta över föreställningen och vi har jobbat intensivt under två år för att få ihop den. När både publik och media tycker att det är bra blir det lättare för hela ensemblen att jobba, vi känner en fantastisk medvind just nu.

För att spetsa till den tekniskt avancerade multimediashowen har producenterna tagit hjälp av de mest erfarna experterna på området. Bland annat Patrick Woodroffe som designat ljusshower åt exempelvis AC/DC, Rolling Stones, Abba, Michael Jackson, Genesis, Queen, Paul Simon, Tina Turner och öppningsceremonin till London-OS förra sommaren.

– Jag trodde faktiskt inte att det var möjligt att flytta produktionen ut till en turné. Men showen blir identisk med de som körts på Rondo och Cirkus och det var viktigt för mig. Det är exakt den här produktionen vi vill presentera och jag åker runt med samma fantastiska ensemble.

Turnépremiären sker alltså i Örnsköldsvik, och Ledin har starka kopplingar till Höga Kusten.

– En del av föreställningen berör Höga Kusten så det känns riktigt roligt att börja hos er. Jag tillbringade varenda sommar under min barndom i Lövvik och jag åker fortfarande dit varje sommar, även om det inte blir hela somrarna som när jag var liten.

Vad får vi i publiken vara med om?

– Den röda tråden är mitt låtskrivande och vi gör lite nedslag i min historia. Jag bjuder in väldigt privat och personligt, det blir en emotionell resa för alla som har minnen till sångerna. Vi la ribban högt när vi planerade showen och jag tycker den är nyskapande, en slags fusion av krogshow, musikal och rockshow med väldigt modern teknik. Något liknande inte gjort tidigare i Sverige.

Lite särskilt firande lär det också bli i Ö-vik. Tomas Ledin fyller nämligen år 25 februari, på måndag efter turnépremiären.

– Vi firar den helgen, det är ju premiär. Riktigt vad det blir har vi inte planerat än men med glada kamrater och några flaskor champagne så brukar det ordna sig.

Publicerat