Skola & utbildning

Paulo Mendonca till Ö-vik

Spelar i restaurang Victory tillsammans med rocklinjeeleverna vid Mellansels Folkhögskola nu på torsdag. Lyssna här.

Mellansels Folkhögskola slår på stort och bjuder in två mycket respekterade musiker för två konserter, en på Mellansels fritidsgård och en på restaurang Victory i Fjällräven Center.

Saxofonisten Per ”Ruskträsk” Johansson har folkhögskolan haft många samarbeten med och nu på onsdag, 27 februari, spelar han tillsammans med jazzlinjens elever och Övik Big Band i Mellansel. På repertoaren står bland annat Duke Ellington, Natalie Cole och Manhattan Transfer.

Ruskträsk finns också med under torsdagens konsert på restaurang Victory där folkhögskolans rocklinje möter Paulo Mendonca, som under första halvan av 90-talet släppte tre kritikerrosade album och inom kort är högaktuell med en helt ny platta

– Jag turnerade under många år runt om i Europa och jobbade sedan åt ett engelskt produktionsbolag där jag skrev låtar åt andra artister. Men jag ville göra något eget igen och mitt nya album kan ses som del två av min andra platta ”Different Phases” som jag är mest nöjd med, säger Paulo.

– Nu är hungern tillbaka igen och det ska bli grymt kul att lira med Ruskträsk, jag har faktiskt aldrig spelat med honom.

Tillsammans med Mellanselseleverna bjuds det på material från Paulos tre soloplattor. De två konserterna är ett steg i skolans viktiga arbete med att eleverna får möta professionella musiker. Torsdagens arrangemang görs med stöd från Scenkonstbolaget.

Publicerat