Musik

I natt är jag din

Tomas Ledin imponerade med sin jätteshow.

Det är fullt drag direkt i inledande ”Vi är på gång” och sedan övergår konserten till något som kan liknas vid en musikal där Ledin berättar sin historia och hur hans långa karriär en gång tog fart.

Produktionen är enorm och scenbygget det häftigaste som setts i Örnsköldsvik. De gigantiska storbildsskärmarna utnyttjas också effektivt när Ledin tar publiken på en resa med sitt nostalgimedley där låtar som ”Då ska jag spela”, ”Festen har börjat”, ”Det ligger i luften” och ”Just nu” ingår.

Ledin har en radda hits som få andra svenska musiker kan mäta sig med och de flesta (alla?) i publiken kan i stort sett samtliga textrader när han radar upp ”Genom ett regnigt Europa”, ”En dag på stranden”, ”Blå blå känslor”, ”Hon gör allt för att göra mig lycklig”, ”Det ligger i luften” och ”Du kan lita på mig”.

Självklart blir det en hel hög extranummer och här har man sannerligen inte sparat på krutet. Efter fullt ös i ”Sensuella Isabella”, ”Knivhuggarrock” och en riktigt fläskig version av ”På vingar av stål” kommer ”Snart tystnar musiken” som en välbehövlig pulssänkare innan showen självklart avslutas med ”I natt är jag din”.

Ledin har ett riktigt starkt band med sig och det som imponerar mest är den superproffsiga produktionen. Något liknande har inte setts i Ö-vik tidigare.

Knappast någon av de drygt 3 500 i publiken lär ha gått hem besviken efter den här turnépremiären av Ledins Showtime. På lördag fortsätter Ledin-festen i Fjällräven Center med ytterligare två konserter och för dig som ännu inte har bestämt dig så lär det finnas en del biljetter kvar, åtminstone till eftermiddagsshowen.

Publicerat