Du är här

2013-02-27 - Hockeybloggen
Kyle avgjorde och gav MODO:s självförtroende en kick. Foto: Håkan Nordström.

Skönt med seger men mycket att jobba på...

MODO tog en nödvändig seger mot jumbon, men det satt långt inne....

Innan matchen pratade jag om vikten av att vinna. Inte för att poängen spelar nån roll, men för att få in rätt känsla i laget igen. Vinst blev det, men jag tror tränarteamet har en del att gnugga sig i hårbotten över. Första två perioderna kan ha varit det sämsta man sett på denna nivå på väldigt lång tid. Väldigt dåligt från båda lagen. Även om MODO sköt en hel del så kan det inte varit mer än två-tre farliga lägen.0

 I sista blev det en rejäl uppryckning i matchen och stundtals lite roligt också, men visst finns det mycket kvar att jobba på ännu. PP funkade inte speciellt bra även om man avgjorde just i den spelformen till slut. En stor del där har naturligtvis Skröder, men framförallt Regher som saknades så där kommer det bli bättre. Det jag saknade mest i inledningen av denna match var det fysiska spelet, men man ska ändå komma i håg att detta var ett fall framåt sedan lördagsmatchen. Är "formsvackan" över nu? Nja, nog krävs det mer än detta, men helt klart är att en förlust igår hade varit väldigt jobbig. 

Nu gäller det att slå Brynäs och det är väl ett bra läge att göra det nu för att MODO kan bättre än så här råder inga tvivel om och att börja den branta kurvan uppåt imorgon är väl ingen dålig idé?

***

Kaoset i Brynäs var rubrikerna i lokaltidningen i Gävle. Laget visade nåt helt annat borta mot HV och tog viktigt poäng även om backen är gigantisk. Kan man vände den dystra trenden mot MODO? 

***

Västerås har en galen form och kommer vara direktkvalificerade. Tror gurkorna kan ställa till det lite, men nån elitserie blir det inte.

***

Timrå rasar över domslut och jag förstår dem verkligen. Måste kännas som att hela världen är emot. Å andra sidan så är det ett faktum att de själva inte gjorde ett enda mål. Synd för de har faktiskt ett hyfsat läge att undvika kval...

***

Cumiskey är tillbaka i god form och var den som utmärkte sig mest i hemmalaget tillsammans med Starky. Kul också att Kyle fick avgöra. Bara att hoppas att han blir kvar nästa år! 

Dela med dig av denna artikel på: