Du är här

2013-03-01 - Utställning
  • "Gammal man" av Anneli Furmark. Bilden är beskuren. (klicka på pilarna för att se fler bilder)
  • "R Lenoir" av Anneli Furmark. Bilden är beskuren.
  • "Gårdsställe" av Anneli Furmark. Bilden är beskuren.

Serieberättande konstnär

Anneli Furmark ställer ut på Galleri Lokomotiv.

Född i Vallentuna, uppvuxen i Luleå, bosatt i Umeå och med sommaradress i Lappudden, Nordingrå. Anneli Furmark gillar att röra på sig och när hon nu ställer ut i Galleri Lokomotiv är motiven hämtade från resor hon gjort de två senaste åren.

"Tant Oro slår en signal", "Jamen förlåt då", "Fiskarna i havet" och "Jordens medelpunkt" är några av de serieböcker som Anneli Furmark publicerat. Serietecknaren som också är en skicklig berättare, och dessutom bildkonstnär.

Med start i morgon, lördag, ställer hon ut i Galleri Lokomotiv hos Örnsköldsviks Kollektiva Konstnärsverkstad, ÖKKV.

– Jag visar i första hand teckningar och målningar i mindre format. Det blir också illustrationer som varit i mina och andras böcker, säger Anneli. Det speciella med den här utställningen är de mindre formaten, bilder som också är tänkta att kunna publiceras i tryck. Man kan se utställningen som en sorts utvidgad skissbok.

Resandet betyder mycket för henne och där finns också den röda tråden för visningen.

– Det handlar om observationer av platser och människor som jag tecknat under mina resor de senaste två åren. Bilder från Island, Paris, Norge och Ångermanland.

Titeln på utställningen är ett nyfiket ”Vem bor där?”

– Det har att göra med att jag ständigt är ute och tittar hur folk bor, och som i Paris hur folk INTE bor, säger Anneli som självklart medverkar vid lördagens vernissage mellan 12 och 15.

Utställningen pågår till 23 mars. Ingång till Galleri Lokomotiv via resecentrum.

Dela med dig av denna artikel på: