Pucksnack

Starkbaum kan avgöra kvartsfinalen

Finns det överhuvudtaget någon chans för MODO Hockey att avancera i kvartsfinalspelet? Jo, visst och den främsta stavas Bernhard Starkbaum, målvakten!

Jag kan villigt erkänna direkt att jag tvivlade när Markus Näslund värvade Bernhard Starkbaum från Österrrike.

En österrikisk målvakt!

Nej, det kändes inte riktigt tryggt. Men Macke hade ju också värvat Oscar Alsenfeldt från Växjö. Det var ju han som skulle vara förstemålvakt. Resten vet ni. Alsenfeldt fick en mardrömsstart i klubben i första matchen borta mot Skellefteå.

Till sist blev Bernhard Starkbaum bara bättre och bättre och sensationeltl bra. Å t t a nollor säger allt, en riktig målvaktssaga lik den med Karl Krizan.

Men det räcker inte med det här, "Starky!"

Ska MODO Hockey ha den minsta lilla chans vinna bäst av sju mot Färjestad måste Bernghard Starkbaum spika igen - som Krizan gjorde våren 2007. Spika igen i match efter match. Nycklen blir första matchen borta. Seger där och MODO har plötsligt en bra chans.

Starkbaum måste vara bättre än Alexander Salak i Färjestads mål, som jag anser vara ligans främste.

Jag suckade djupt när det blev Färjestad i kvartsfinalen. Hade så smått börjat hoppats lite på Skelelfteå, som jag känt att MODO närmat sig mer och mer.

Men Färjestad, känns som rena skräckmotståndaren som vi aldrig slagit i ett slutspel - och har 0-5 mot den här säsongen.

Ändå gav den 55:e och sista grundseriematchen visst hopp. Det fanns lite grinighet och tuffhet i MODO igen, många fler offrade sig. Dessutom såg det ut som om radarduon Per-Åge Skröder och Niklas Sundstörm är rejält på gång igen.

Just de där ingredienserna behövs i sannign mot Färjestad.

En sak är säker: Det kommer att bli grinigt värre, riktigt grinigt. Håller med Leif Boork från i tisdags kväll: "Måtte det väljas rätt domare till den här serien!"

Just nu skulle jag nästan ge vad som helst för att Ole-Kritian Tollefsen skulel ha varit kvar i MODO Hockey. Hela den karln är ju byggd för griniga tuffa slutspelsmatcher!

Publicerat