Du är här

2013-03-08 - Ung kultur

Åtta nya akter till Umeå Open

Lyssna på Vaz "Let it rest".

Beatrice Eli, Faye, Samling, MF/MB/, Systraskap, Postiljonen, Everyday Mistakes och Vaz är klara för Umeå Open.

Systrarna Jenny och Cecilia Vaz från Lilla Edet spås av tidskriften ELLE att bli 2013 års stora genombrott. Med sina kapverdianska rötter, välproducerade och snyggt skrivna låtar har de kallats både ”framtidshopp” och ”multitalanger” och med singlar som "Miss Frost" och uppföljande "Let It Rest" hyses inga tvivel.

Den förstnämnda singeln gick rakt upp på Itunes top 10 och blev framröstad som årets sommarhit 2012 av Per Sinding Larsens blogg PSL. Den andra väntas ta över dansgolven under våren i väntan på debutalbumet. Framgångssagan börjar här och består utav mängder med rytmer, snygga stämmor och så klart systrarna Vaz.


Umeå Open bygger på samarbeten och en gemensam vilja om att erbjuda Umeåborna och de tillresta något de vanligtvis inte får uppleva. Som ett led i detta valde festivalen 2011 att låta de två regionala skivbolagen A Westside Fabrication och No Method att boka sina bästa alster till Studion. Succén var ett faktum och året därpå blev det Sveriges största rockklubb med bokarna Emelie Bååth och Anna Storåkers som valde och bokade artisterna. I år har turen kommit till Sveriges mest betydelsefulla indiefestival Popaganda att kurera Studion.
 
Popagandafestivalen och dess klubbar arrangeras av den ideella föreningen Popaganda. Föreningen beslutar tillsammans vilka band som ska spela och det gör Popaganda till Sveriges kanske mest demokratiska festival. Popaganda jobbar som alltid med att bjuda på en intressant, gränsöverskridande och jämställd musikscen, vilket vi kommer att kunna uppleva på Studion-scenen under årets upplaga av Umeå Open.

Utöver de åtta artister som föreningen presenterar kommer några medlemmar ur föreningen att spela skivor. Så ge plats i studion för Beatrice Eli, Faye, Samling, MF/MB/, Systraskap, Vaz, Postiljonen och Everyday Mistakes.
Dela med dig av denna artikel på: