Pucksnack

Tollefsen vet inte vad som egentligen väntar

Ole-Kristian Tollefsen lämnade under uppseende former MODO Hockey inför den här säsongen. Nu väntar framförallt möten i kvartsfinal med MODO:s nye lagkapten Samuel Påhlsson. Möten som kan bli en chock för "Tolle"!

 

Tollefsen var enormt populär hos fansen i MODO - och fattas bara. Han är en spelare, som i alla lägen ger allt. Inte minst i viktiga play off-matcher.

Under sin tid som lagkapten i MODO Hockey var det inte bara en gång som "Tolle" hyllade Per Svartvadet, den "han lärt sig det mesta av".

Nu är det Samuel Påhlsson som är kapten i MODO, föreningens mest rutinerade någonsin. Just att möta "Pålle" kan bli rena chocken för Ole-Kristian Tollefsen. Nu möter han en MODO-kapten, som inte aktar för rov utan om bara chansen finns gärna "kör över" norrmannen.

Fysiskt står Samuel Påhlsson inte efter någon i Elitserien. Allt eftersom har han närmat sig formen efter den otäcka hälseneskadan på försäsongen. Hans kedjekompisar Mattias Ritola och Mario Kempe tävlar om superlativen angående Påhlsson.

Kedjan kan bli hur bra som helst när Samuel Påhlsson väl varvar upp och kommer 'ännu mera rätt i banan. 23 matcher så här långt i vinter, bara fyra passningspoäng. Det duger förstås inte - och det vet Påhlsson.

Nu vill vi se ett slutspel som i Frölunda 2005 då han på 14 matcher gjorde elva poäng, varav fyra mål. Eller varför inte det i MODO 1999 mot Brynäs då det på 13 matcher blev nio poäng, varav tre mål.

Det var förresten Samuel Påhlsson indirekt startade "kravallerna" i Kempehallen 1998. hade inte han kvitterat till 3-3 t r e sekunder före full tid hade tumulten med domaren Thomas Andersson i huvudrollen aldrig inträffat.

Förutom SM-guldet med Frölunda 2005 har Samuel Påhlsson också vunnit OS (2006 i Turin) samt Stanley Cup (2007) med Anaheim Mighty Ducks. Lägg därtill två SM-silver med MODO samt NHL-spel totalt i f e m klubbar, senast Vancouver Canucks.

Han har spelat 884 matcher i NHL, varav 86 i slutspelet. Totalt 78 mål och 228 poäng. Oftast kallades han en av ligans bästa defensiva forwards.I Elitserien har det totalt blivit 329 matcher (63 i slutspelet), 66 mål och 152 poäng.

För mig är Samuel Påhlsson en av de absoluta nycklarna i MODO om laget ska få till ett långt slutspel.

Glöm heller aldrig att nr 26 Påhlsson alltid är som bäst när det gäller mest. Och bli heller inte förvånade om den första kroppskontakten i slutspelet som Tollefsen är inblandad i kommer efter en fysisk kontakt med just Påhlsson.

En närkontakt som jag är övertygad Påhlsson går segrande ur!.

Publicerat