Pucksnack

Peter Öberg har gett svar på tal

Efter guldet 2007 fick Peter Öberg inget nytt kontrakt. Inför den här säsongen, fem år senare, togs han tillbaka. Märkligt tyckte många, däribland jag. Men kämpen Öberg har gett svar på tal!

Peter Öberg, född 3 augusti 1982, hockeyfostrades i LN 91 i Nordmaling. Han har alltid varit en spelare, som gett järnet och gärna utnyttjat sina kilon i diverse närkamper.

Han var nyttig i guldlaget 2007, men stod inte ut på något sätt. Totalt blev det sex mål och 17 poäng den säsongen i grundserien. Ytterligare sex poäng (två mål) i slutspelet.

När guldet väl var ett faktum var just Peter Öberg och också Mikael Pettersson två som inte fick nytt kontrakt. Två ganska lika spelare, duktiga rollspelare. Jag saknade båda på direkten. Micke P kom aldrig åter, men fem år efter guldet var cirkeln sluten för Peter Öberg.

En märklig värvning i det ögonblicket tyckte många, inte bara jag. Men Peter har gett alla belackare svar på tal. han har, kort sagt, varit sensationeltl bra. Poängfacit är sex mål och totalt 14 poäng, alltså lite sämre än mästaråret.

Spelmässigt har han varit ljusår bättre. Utvecklats och framförallt härdats i rysk andraliga, sedan utvecklats enormt i Västerås IK där han fick enormt med förtroende och spel i förstaline. Har numera en teknik som imponerar och har t o m gjort ett elegant straffmål.

I dag är han veteran i MODO med sina 407 matcher i klubben. Han kan bli ytterst viktig just mot Färjestad med tanke på att det kommer att bli mycket fysiskt spel. Peter Öberg både ger och tar.

För att inte tala om biffkedjan Öberg, Kristian Forsberg och Morten Madsen. Strålande ett tag under säsongen, inte lika vass efter Öbergs hjärnskakning. men nu har man taggat upp igen.

Hörde Christian Berglund i FBK?!

Peter Öberg är ett levande bevis på att det inte är fel att hämta tillbaka MODO-iter med hjärtat på rätta stället.

Ser gärna landslagsbackden Tobias Viklund som den näste i raden här.

Publicerat