Du är här

2013-03-11 - Pucksnack
Foto: Håkan Nordström.

Samuelssons iskyla kan vara avgörande

Är det någon som varit med och kan det här med slutspel är det MODO Hockeys headcoach Ulf Samuelsson. Har man vunnit två raka Stanley Cup vet man vad saker och ting handlar om.

 Är det något som MODo har trumf på förhand inför kvartsfinalerna mot Färjestad är det just Ulf Samuelssons iskyla. Han var själv alltid lite av de stora matchernas man.

MODO:s bleka avslutning i seriespelet behöver inte bara vara negativt. Tuffe Uffe eller Robocop - välj det som passar bäst - har hela tiden haft sin plan. När fjärde platsen var hopplös att nå, men man ändå var klara för slutspel var siktet inställt mot just det.

Motivationen fanns inte ritkigt där.

Man får tycka vad man vill om det, men det är från och med tisdag kväll den 12 mars som Uff Samuelsson ska kräma ur allt ur sitt lag.

"Jag har inte varit ett dugg orolig för våra svaga insatser mot slutet av serien", ser jag att han säger i pressmeddelandet inför första kvartsfinalen.

Med andra ord: Planen finns där - och Samuelsson vet vad hans lag ska göra. Det var  också kul höra honom i Canal plus i samband med "lottningen". Vilket beröm han öste över Färjestad och den säsong de genomfört.

Bra så. Men sedan ser jag att hockeyprofessorn själv, Leif Boork, snart tagit ut segern för MODO i den här serien. Och att man också - förstås - tippar MODO-avancemang i lokaltidningen liksom även chefredaktören för utgåvan av tidningen 7.

De flesta Öviksbor jag pratat med under den här spellediga veckan har också varit positiva. Ohälsosamt positiva. D e t här gör mig en smula orolig.

Första målet brukar man säga är enormt viktigt. Nu säger jag att första matchen i Löfbergs Lila är oerhört viktig. Förlorar MODO får Färjestad precis den start man suktar efter.

Skulle MODO lura till sig en första bortamatch blir det myror i brallan hos Färjestad. Som de har snackat inför den här kvartsfinalserien och det var ju just Färjestad som valde MODO Hockey.

Disciplin, fysiskt spel och bra tempo blir lite av MODO Hockeys valspråk. Också förstås en målvakt som spikar igen.

Slutspelsjokern i laget? Det tror jag trivselgubben i gänget Nichlas Torp blir.

Och så vilar Ulf Samuelssons iskyla över hela gänget!

Vad det gäller Fagerstasonen Ulf Samuelssons fantastiska karriär med bl a över 1 100 matcher i NHL har jag framförallt tre minnen:

* 1) VM i Prag 1985. Då fick Uffe och Tomas Sandström, också han från Fagersta, order från förbundskaptenen Leif Boork att gå in och mucka gräl med Fetisov och Kasatonov i CCCP. Resultatet blev stryk så in i helsike för Fagerstagrabbarna;

* 2) Canada Cup 1991 med Conny Evensson vid rodret. En turnering som Uffe och jag hade lite olika synpunkter angående hur det här med media skulle skötas. Men det var också då jag lärde mig hur rak och uppriktig han är;

* 3) Tårarna i Naganao1998 då det uppdagades att Uffe hade dubbla pass. Presskonferensen med en gråtande Uffe längst fram och hela truppen i övrigt bakom glömmer man aldrig.

Dela med dig av denna artikel på: