Samhällsinformation

Nytt nummer vid olyckor och kriser

SOS Alarm har infört ett nytt nationellt informationsnummer, 113 13, dit du kan ringa om du vill få information vid allvarliga olyckor och kriser i samhället.

Till 113 13 kan man ringa om man vill få information vid allvarliga olyckor och kriser i samhället. Det kan till exempel handla om en större storm, en influensaepidemi eller översvämning. Man kan också ringa och lämna information på 113 13.

Bakgrunden till numret är ett regeringsuppdrag till SOS Alarm och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Informationsnumret ska vara ett stöd för kommuner, landsting, länsstyrelser och statliga centrala myndigheter och allmänhet vid allvarliga olyckor och kriser i samhället.

Larmnumret 112 gäller vid akuta situationer
Man ska alltid ringa 112 i en nödsituation när det är fara för liv, egendom eller miljö. Till 113 13 ringer man när man vill ha eller lämna information om en allvarlig olycka eller kris i samhället. Polisens nummer 114 14 använder man i icke akuta fall när man vill komma i kontakt med polisen. Och slutligen, 1177 ger sjukvårdsrådgivning dygnet runt.

Publicerat