Musik

Releasefest – tre gånger

Algot spelar i Bredbyn, Ö-vik och Gottne.

De hade smygsläpp av debutplattan i Umeå i slutet av februari, men nu till helgen blir det på allvar. Spelningar i Bredbyn, Ö-vik och på hemmaplan i Gottne för framgångsrika folkmusikduon Algot.

Magdalena Erikssons och Mattias Mårtenssons debutplatta ”Inom” fick full pott här i Sjuan nyligen. Nu är det dags för releasefest – inte bara en gång utan tre kvällar i rad. Nästa helg 22-24 mars spelar Algot på Röda Kvarn i Bredbyn, Thuleteatern i centrala Örnsköldsvik och Föreningsgården i Gottne.

– Vi hade ett tjuvsläpp i Umeå men nu blir det på riktigt, och det ska bli jättekul att spela hemma i Gottne för alla gamla lärare och andra, säger Magdalena Eriksson.

Än så länge har den fantastiska plattan bara recenserats i tre tidningar, först här i Sjuan och därefter i ÖA och magasinet Spelmannen. Lovorden har inte uteblivit.

– Ingen har spytt på oss än och det ska bli roligt att få se fler reaktioner. Vi sitter och ringer som galningar för att få ut skivan och jaga spelningar.

Algot har redan bokat in spelningar i Stockholm och Göteborg och nu försöker duon fixa ytterligare gig runt omkring dessa.

– Vi vill spela överallt men det är svårt att ragga speltillfällen, säger Magdalena som däremot får det riktigt hektiskt lördag 23 mars då Algot först spelar på Thuleteatern för att direkt därpå spela under Earth Hour på Stora Torget, inför huvudartisten Andreas Johnson.

– Ja, det blir lite stressigt, vi får nog springa från Thule. Dom som vill höra extranummer får följa med till torget.

Publicerat