Nyheter/Reportage

Sekab i nytt samarbete

Brittiska Davy Process Technology ny partner.

World Biofules Markets pågår för fullt i Rotterdam och Sekab meddelar nu att de har fått en ny samarbetspartner i Davy Process Technology. Syftet med partnerskapet är att utveckla och marknadsföra CelluTech™, Sekab E-Technologys process för att förädla biomassa till miljövänliga, högvärdiga och säljbara kemiprodukter, biogas och lignin.

Davy Process Technology utvecklar och licensierar avancerad processteknik för olja och gas, petrokemi, råvaror och fina kemiska industrin. Bolaget har en ledande position i processutveckling och de utför uppdragsforskning och bearbetar utvecklingstjänster. De har kontor i London och Stockton i Storbritannien.

Sekab och Davy kommer med hjälp av kombinerad expertis driva tekniken framåt och möta den växande efterfrågan på avancerade bioraffinaderitekniker för att producera hållbar etanol och andra gröna kemikalier.

Sekabs kommunikationsanvarige Kristina Nilsson skriver i ett pressmeddelande att Sekab självklart är glada över möjligheten att få samarbeta med en branschledande organisation som Davy med stor kompetens för att utveckla och kommersialisera tekniken. Hon skriver också att man på Sekab är övertygade om att partnerskapet kommer att föra fram en processteknik som ska leverera förstklassiga produkter för biobränslen och kemisk industri.

Publicerat