Du är här

2013-03-13 - Hockeybloggen
Lasta inte Starkbaum för förlusten. PP avgjorde igår. Foto: Håkan Nordström.

Tuff, men inte oväntad inledning...

Det blev förlust i första matchen borta mot Färjestad, men visst fanns det ljusglimtar att ta med.

Det var väl få som egentligen på allvar trodde att MODO skulle kunna rubba Färjestad borta. Själv hade jag tankarna på en stenhård match och ett avgörande i sudden, men så blev det inte. Inte helt oväntat vann hemmalaget rond 1, men har nu Färjestad fördelen? Nej, absolut inte mer än vad man hade innan denna match i alla fall. Fördelen får de när de eventuellt stjäl en match på bortaplan alternativt i en sjunde så för mig är läget oförändrat just nu. 

Matchen då? Jag tycker MODO startade bra och det var ett olyckligt ledningsmål. Att säga att det är en tavla håller jag inte med om. 99 gånger av 100 hoppar pucken inte fram och skapar den där situationen så den lägger jag på ett annat konto. Sedan kom MODO tillbaka och jag tycker att man äger stora delar av perioden.
Resten av matchen är en annan historia där jag tycker FBK växlar upp och vinner extra energi i framförallt deras PP. Det är också där matchen avgörs i PP och BP. Kan MODO bara rå på det så har man en bra chans på torsdag. Tro inte att Uffes grabbar på nåt sätt känner sig sämre än motståndarna. Denna serie lever i högsta grad och mitt tips står kvar - att den blir lång.

***

Inte ens 6000 på läktarna i första matchen. Frågan är vad Ö-vik kan svara upp med? Värvningen av sjätte utespelaren har pågått hela säsongen. Jag hoppas den är spelklar redan på torsdag för det kommer att göra skillnad och behövas.

***

Jag hade varit mer orolig om jag var Brynässupporter idag...

Dela med dig av denna artikel på: