Du är här

2013-03-13 - Pucksnack
Foto: Håkan Nordström.

Invasion av transatlanter nästa säsong?

Så här långt har reglerna sagt att elitserielagen fått ha högst två icke EU-spelare på isen. Fr o m nästa säsong är det fritt fram. Vi kan säkert räkna med något av en invasion av transatlanter!

 

Växjös starke man, Anders Öman, har redan sagt sitt. Siktet är instältl mot guldet kommande säsong och pengar i överflöd finns. En hel femma bra transatlanter är målet.

Och, det är klart skulle man få v'älja spelare från NHL till exempelvis MODO Hockey tog jag gärna Tobias Enström, som vi ser på Håkan Nordströms bild ovan. Men nu blir ju inte det aktuellt eftersom Tobias har långtidskontrakt med Winnipeg Jets.

Däremot kan vi nog räkna med flera än två icke EU-spelare i MODO kommande säsong. Tänker på de kontakter med Nordamerika som finns i form av GM Markus Näslund coh hans assistent Peter Forsberg. Tänker också på Ulf Samuelsson, som visserligen flyttar "hem" till Nordamerika igen, men som säkert för alltid kommer att ha The heart av Hockey i sitt hjärta.

Och vad det gäller kontakter over there ligger också Anders Forsberg, den sparkade Skellefteåtränaren, bra till efter sina år som scout åt Ottawa Senators. Trots att han var tränare li Skellefteå låg han mycket bakom att Ottawa tog Jakob Silfverberg så snabbt som möjligt.

Hur som helst får vi räkna med minst en säsong till med närmast halva laget i MODO bestäende av importer. Kanske vi ska lära oss att bortse från sådana saker. Se bara på Chelsea i PL i England - ofta kommer man till avspark med ett lag helt utan engelsmän.

För att inte tala om NHL nuimera, där Europa dominerar.

Fantastisk förstaperiod av MODO i tisdags, men tyvärr blev det bara en bra period - sedan kom dålig disciplin och ödesdigra utvisningar. I special teams var Färjestad skrämmande överlägset!

För mig var Chefen själv, Per-Åge Skröder, i fullständig särklass i laget. han gick verkligen i bräschen. Niklas Sundström visade också lite av sitt bästa. Tyvärr dock alldeles för många riktigt svaga och anonyma spelare.

Roligast med slutspelet:

* 1) Nationalsången åter.

* 2) Domarna i intervju efter match.

Dela med dig av denna artikel på: