Du är här

2013-03-14 - Hockeybloggen
Dax för Samuel Påhlsson att kliva in i rampljuset ordentligt. Foto: Håkan Nordström.

Ikväll gäller det!

Dags för den första bataljen på hemmaplan i denna kvartsfinal, men det känns otroligt nervöst. Nyckelmatch är förnamnet.

En förlust ikväll innebär ett jättetufft läge. Då talar mycket för 3-0 i matcher efter lördagen. Att MODO då ska vinna fyra raka ser jag som en bragd större än Skid-guldet. Nej, kan man snuva Färjestad på segern ikväll och sedan stjäla en borta. DÅ har pendeln skiftat sida ordentligt, men det är väl kanske mer önsketänkande. Hoppas kan man ju få göra i alla fall...

Kvällens matchbild kommer nog präglas av att Färjestad kommer försöka spela med tålamod och låta MODO göra misstagen. Jag tror man väntar sig att MODO ska ta kommando direkt - och det måste de göra! Hemmalagets chans är att man startar upp på samma sätt som i Karlstad och bara matar på och aldrig viker ned sig. Sedan behöver man gärna få nåt "tuppmål" och lite sargstuds till sin favör då kan detta bli kul.

Tror också det kommer bli fysiskt då MODO säkerligen kommer att försöka trycka på ordentligt då det finns möjlighet utan att för den delen bränna allt för mycket energi. 

Ikväll krävs det dock att rävarna kliver fram. Nu vill jag se Skröder, Sundström, Påhlsson, Ritola, Nagy med flera ta kommandot ordentligt. Det är när det gäller de stora kliver farm. Visa det ikväll! 

Tips: 4-2. Kanske mest hjärta, men va tusan...ikväll går tåget. 

***

Luleå och HV gjorde vad de skulle framförallt smålänningarna imponerade. Vilken seger! 

Appropå Linköping, vad gjorde Calle Söderberg?! Visst, Ledin är en pajas och har bara en uppgift, men det där går inte att försvara någonstans. Jag hade visserligen trott på att HV skulle gå vinnande ur detta, men med Söderberg borta så kommer det gå betydligt fortare för nåt annat än 4-5 matchers avstämning är ett skämt. Väldigt oväntat på elitseriens bästa spelare, men frågan är kanske vad gjorde han överhuvudtaget på isen?

Här fick vi verkligen se vad slutspelsrutin innebär...

***

Djurgårdens fiasko är fullbordat och nu har man en tuff resa för att vända detta tillbaka till högsta ligan. Risken är att man hamnar i samma situation som Malmö - fast utan pengar. Uppförsbacken är enorm och egentligen finns det nog bara en väg. Knäck koden för att få behålla Stockholmstalangerna...

Dela med dig av denna artikel på: