Du är här

2013-03-15 - Hockeybloggen
Färjestad var lite vassare och fick jubla sist. Foto: Håkan Nordström.

Nu börjar tåget rulla MODO...

Otroligt jobbig förlust igår och nu gäller det för MODO att göra nåt enastående på lördag borta i Karlstad. 0-2 i matcher och säcken börjar knytas åt på allvar...

Jag tycker MODO startade på ett väldigt förtroendeingivande sätt igen och gör många bra saker den första perioden även om FBK har många lägen också. Man tar också kommandot ett par gånger i matchen för att sedan släppa det ifrån sig. Det jag tycker man faller på är disciplinen. Man drar på sig alldeles för mycket dålig energi och det straffas hårt av ett sådant skickligt lag som Färjestad. Ett typexempel är lagkaptenens utvisning med tre minuter kvar och vild jakt på kvittering. Den får man inte ta även om man är irriterade på situationen innan. MODO måste helt enkelt hålla sig på banan på lördag. Nu ska vi slå fast en sak också; Man möter ett oerhört bra lag som egentligen inte har några svagheter. Fyra lines som bara pumpar på samt en säker sista utpost. 

Det finns ingenting som talar för att MODO ska vända detta och det är väl just det som också talar för att de ska kunna vända detta (!).  Är det kört? Absolut inte. Seger på lördag så lever det igen, men inget snack om att uppförsbacken är mycket brant nu. 

***

Veckans hockey- 7a: 

1) Damerna. Man valde att möta Brynäs och de tackade för det och stal första segern. Dock bäst av tre och sista ordet är INTE sagt här heller.  

2) Slutspelet. Finns ingen roligare tid på året för hockeyälskare då allting skruvas upp och allt blir lite grinigare och intensivare. Men sluta med detta att välja motståndare. Håller helt med Tollefsen där. Sedan tycker jag man ska köra som i NHL och KHL. Två hemma och sedan två borta för bäst placerade lag och sedan varannan...

3) Kvalserien.  Blir grym intressant att följa detta och premiäromgången lovar gott. Stark av Örebro att mobilisera kraft och stjäla en poäng borta mot Timrå direkt. Eller svagt av Timrå beroende på hur man ser det.

Kul att Västerås slog Rögle också. Jag byter gärna Rögle mot Leksand eller Västerås. Den andra platsen hoppas jag Timrå tar för de behövs - för MODO:s skull. Är dock ganska säker på att resten av hockeysverige gärna byter bort dem...

4) Kvalserien till Allsvenskan. Löven har startat kanon med Jensa Öhman i båset och i år är det väl dags att ta klivet upp?

5) Hjärnsläppet. Calle Söderbergs crosschecking på Ledin kan troligen avgjort den matchserien. Som jag sa tidigare. Där visade det sig vad slutspelsrutin handlar om. Ledin flinar nog ännu...

6) Djurgården. Fiaskot är fullbordat och nu ska det mycket till för att det blir en snabb resa tillbaka. Troligen tappar man många av talangerna nu också. Nu gäller det bara att fånga upp de nya och bygga nytt. Inte bra för Svensk ishockey överhuvudtaget. Helst skulle både DIF och Malmö finnas i högsta serien. 

7) Skellefteå: Börjar bli en stadig punkt på denna lista, men vilka tusan ska stoppa dem i år? Brynäs kommer inte göra det i alla fall... Makalöst imponerande. 

***

Kommer bli en härlig match på lördag med galet tryck på läktarna. Nu gäller det verkligen för MODO att förstöra festen och jag tror de har en bra chans om man är smart. Risken finns att FBK slappnar av litegrand omedvetet så det gäller att utnyttja det skoningslöst. Tips 2-2 och sudden. Sedan avgör MODO. 

Tåget har börjat tuffa. På lördag efter matchen vet vi om MODO blev kvar på perrongen...

Dela med dig av denna artikel på: