Du är här

2013-03-17 - Pucksnack
Foto: Håkan Nordström.

TV: Ibland blir det bara för mycket

För hockeyälskare och riktiga nördar är det julafton varje dag nu. Direktsända hockeymatcher, viktiga sådana, varenda kväll. Men, och då är jag ärlig, ibland blir det bara för mycket.

 

Ta bara då Niklas Wikegård och Leif Boork samtidigt är i studion med Lasse Granqvist.

Då snackas det hejvilt.

Visst, det kan vara kul någon gång det här med att Wikegård och Boork aldfrig tycker detsamma, men i längden blir det bara för mycket och för surrigt. Faktum är att det kan vara värre - då också Petter Rönnqvist, gamle MODO-målvakten  varit i samma studio...Då är det rena cirkusen.

Nyheter inför slutspelet: är Intervjuer med tränarna efter matchen nere i en korridor i arenorna. Hur struligt som helst och jag kan inte förstå att man inte hittar bättre områden i de här jättearenorna att vara i och inte där alla, jag säger alla, ska passera fram och tillbaka.

Lite bättre har det blivit på sistone då man intervjuar en och en coach, då sägs en del sanningar trots allt.

Under hela säsongen sköts intervjuerna med spelarna i pausen av Granqvist eller Tommy Åström. Mycket bättre än en vandrande man med mikrofon mellan båsen. men,d et är klart, då skulle vi inte få avslöjanden om att "nu är det hett värre i båset", "nu tittar man stint på varandra" och "nu står alla upp".

Ambitionen slår helt enkelt över.

Men kanske är det så här det ska vara och kanske Sportbladets TV-expert Marcus Leifby gillar det. Han som tyckte Uppdrag Granskning gjorde ett fantastiskt grävande då det gällde Leksand. Själv hörde jag inget nytt i det programmet jämfört med det vi redan visste.

Det bästa jag läst annars efter programmet är ledaren i allehandamedia av Anders Rönmark. Han fick heller inget nytt i sig utan hänvisade till andra kommuner, typ Timrå, Örnsköldsvik, Skelelfteå, Gävle och så vidare.

Ja, intressant värre,hur går det till i de kommunerna då?

Annars är det här dagarna då det verkligen sägs saker:

- Jag liknar det vid ett försök till avr'ättning. (HV 71:s coach Ulf Dahlén efter Carl Söderbergs tilltag mot Per Ledin. När Jämtin spearade in i LHC:s bås sa han inget)

- Allt talar för oss nu. (Brynäsforwarden Calle Järnkrok efter tredje raka förlusten mot Skellefteå)

- Jag ska spöa skiten ur honom. (LHC:s Lee Goren mot Andreas Jämtin, Goren som aldrig är inblandad i något hett utan bara snackar)

Till sist några korta konstateranden och frågor bara:

* 1) Ska Conny Strömberg äntligen ta sig till Elitserien i vår? Intealls omöjlgit.

* 2) Vi ska vara glada över att MODO inte spelar i kvalserien, vilket drama.

*  3) Färjestad eller Skellefteå tar hem guldet. De kan heller inte mötas förrän i ett finalspel.

* 4) Slutspelets största flopp hittills: Richie Regeher.Dela med dig av denna artikel på: