Du är här

2013-03-20 - Hockeybloggen
I kväll måste MODO koppla grepp på Färjestad direkt. Foto: Håkan Nordström.

Ikväll gäller det - igen!

Då är det dags igen och att få ta sig an Färjestad på bortaplan tror jag många i MODO ser fram emot. Det finns väldigt mycket rutin i truppen och förhoppningsvis kan man visa det ikväll.

Det kommer naturligtvis återigen bli en stenhård fight där det är marginaler som kommer att avgöra. Frågan är vem det är som blir hjälte ikväll? Jag skulle kunna tänka mig att Färjestad väldigt gärna vill avsluta detta redan ikväll. En sjätte match på fredagskväll i Ö-vik är nog inget man ser fram emot samtidigt som MODO inte skulle kunna önska nåt annat än ett fullsatt och kokande Fjällräven Center. DÅ kan allt hända... 

Det kommer bli stentufft som sagt, men jag tror man har en bra chans ikväll och nu gäller det för alla att kräma ur allt som finns kvar. 

***

Även om det fanns många hjältar sist så vill jag hylla två lite extra. Tycker Jonas Ahnelöv och Peter Öberg var grymma. Ahnelöv regerade i försvaret och är den som står för tyngden där. Peter Öberg var det länge sedan jag såg så rapp och naturligtvis så hamnade han i en bra omgivning, men det där drivet såg vi senast i allsvenskan och det har han plockat fram genom allt mer förtroende.  Kul för Nordmalings-pajken! 

***

Såg att hockeyoraklet och min bloggkollega här på sjuans sida, Hasse Andersson, sällar sig till Wennerholm och Nordstrand med flera och vill se Ullmark i kassen ikväll. Återigen säger jag att jag inte tror det är rätt väg. Hade jag stått i båset så hade jag satsat på Starkbaum. Tycker det är en stor chansning att slänga in Ullmark nu i detta utsatta läge. Det är en helt annan sak att komma in helt utan press i en körd match, men framförallt känns Starky tryggare. Dock, som jag sa i förra inlägget: Ullmarks tid kommer...

***

Videokaoset i Frölunda är obegripligt. Oavsett vad som funkar eller inte så borde väl de åtminstone ha en "fjortontummare" som de kan se TV-reprisen på...?

Här tippade jag att Frölunda skulle gå segrande ur det hela och det finns ingen anledning att ändra på det tipset. Känns lite som sista chansen för Luleå på torsdag. Förlust så avgör Frölunda hemma på lördag i ett fullsatt Scandinavium. 

***

Linköping har HV 71 i brygga och det trodde jag aldrig, men räkna inte ut HV 71 ännu. Det finns många gamla rävar där också, men framförallt måste Wesslau spika igen nu. Appropå Linköping så sa en av krönikörerna på Aftonbladet att det var ett mäktigt tryck och att klubben börjar få hockeykultur. Det märktes inte genom TV:n i allafall. När man zappade över från Scandinavium så fick man genast använda plus-knappen på fjärrkontrollen.

***

Timrå tog livsviktig seger och det ser ut att stå mellan fyra lag. Jag kan tänka mig alla av de utom Örebro i elitserien nästa säsong. 

Dela med dig av denna artikel på: