Du är här

2013-03-21 - Pucksnack
Foto: Håkan Nordström.

Tuffe Uffe stor i nederlagets stund

Det gick inte ta miste på Ulf Samuelssons enorma besvikelse efter att hans MODO Hockey slagits ut av Färjestad. I nederlagets stund visade sig Tuffe Uffe vara mycket stor.

Självklart fick han snabbt frågan om det var sista matchen i båset med MODO. Han svarade mycket proffsigt.

– Med hänsyn till klubben och spelarna så låter vi svaret på det bero, det är spelarna som är huvudpersoner nu.

Överhuvudtaget var Ulf Samuelsson mycket ärlig i sina kommentarer efter förlusten med 1-0 och 4-1 i matcher.

– Jag är stolt över grabbarna, men samtidigt besviken, sa han. Tycker att vi borde ha klarat oss vidare över kvartsfinalen med den trupp som Markus fått ihop.

Ja, tänk det tycker jag också. Tyvärr var det bara stundtals som MODO fick till det - och alldeles för sent i kvartsfinalen. Serien mot Färjestad förlorade man i första och andra kvartsfinalen som jag ser det. I första bortamötet chockade man värmlänningarna genom att direkt från start spela en sprudlande hockey och vände också snabbt 0-1 till ledning 2-1 efter en period.

Den matchen borde MODO ha vunnit.

Hade man gjor det t hade det också varit ett fantastiskt utgångsläge inför hemmamötet i rond två. Här vände man också, 1-2 till ledning 3-2. men vad hände då? Jo, man spelade seriens sämsta hockey och bjöd in Färjestad.

Bästa matcherna kom i match fyra och fem, speciellt då den förstnämnda då man också hämtade in underlägen, 0-3 och 2-4. I och med Linus Ullmarks sensationella inhopp blev det också ordning i leden vad det gäller antalet insläppta mål.

Tyvärr var Bernhard Starkbaums fina form från grundserien som bortblåst i slutspelet och MODO släppte in alldeles för många mål.

Helt klart måste MODO Hockey till kommande säsong ta ett steg till. Från 2003 har man avancerat förbi kvartsfinalen bara en enda gång, 2007 då det blev guld. Jämför med Färjestad som har m i n s t semifinal tolv av de senaste tretton säsongerna.

Kommande säsong?

De här spelarna k a n försvinna:

Kyle Cumiskey, Jonas Ahnelöv, Mikko Kuosa, Morten Madsen, Marcel Müller, Ladislav Nagy, Dave Spina  och Niklas Sundström.

Något säger mig dock  att Markus Näslund ligger mycket väl framme med lagbygget.

Ulf Samuelsson var som sagt mycket stor i nederlagets stund. Det bästa av allt är att han inte tjattrat något om sin framtid, trots att det skrivits en hel del om saker och ting och ryktats.

Annat det än Anders Forsberg, som olyckligt glappade inför alla sina spelare vid en matchvärmning i februari.

Just nu söker för övrigt Anders Forsberg hus i Örnsköldsvik.

Dela med dig av denna artikel på: