Ung kultur

A tribute to The Beatles

Musikesteterna på Nolaskolan hyllar världens största band nu på måndag.

22 mars var det exakt 50 år sedan The Beatles släppte debutalbumet ”Please please me”. Nu på måndag hyllas världens största band av musikesteterna på Nolaskolan.

Inget annat band har betytt så mycket för popmusiken som The Beatles. De tolv albumen som släpptes mellan 1963 och 1970 har alla blivit klassiker och än i dag upptäcker musikintresserade ungdomar storheten i deras låtar.

Flera av musikesteterna på Nolaskolan är stora fans av Beatles, som Rebecka Lundqvist:

– Man ska vara fan av all bra musik, säger hon och ler.

Rebecka går första året på musikestet och hela hennes klass har tillsammans med eleverna i andra klass satt samman den stora galan ”A tribute to Beatles” som ges i Nolan nu på måndag.

– Man kommer att kunna känna 60-talet i atmosfären, lovar Rebecka.

Inte bara genom den oförglömliga musiken, utan också med hjälp av tidsenlig klädsel och en del små sketcher. Ja, även fikat i pausen ska andas 60-tal.

– Vi kör en story om Beatles, säger Stina Grundström som går i andra klass och berättar att hon upptäckt nya sidor av Beatles.

– Det är många låtar som man hört men som man inte visste om att det var Beatles.

Beatlesföreställningen fungerar som en förberedelse inför det stora slutprojektet som alla elever gör i tredje årskursen. Dessutom bidrar den till en större sammanhållning mellan ettorna och tvåorna.

– Vi lär oss mycket av varandra, säger Emma Isaksson och bjuder på ett smakprov på Beatles när hon och hennes femmannagrupp lirar Helter Skelter i en av replokalerna.

– Det blir flera små ensembler som spelar under konserten, förklarar Emma.

– Och dessutom har vi stråkar med, fortsätter Stina. Det blir riktigt kul.

Roligt och samtidigt kanske lite nervöst, det är ju trots allt musik av legender eleverna ska hantera.

– Lite svårt känns det att spela covers på låtar av ett band som man älskar, säger Cathrine Henriksson Guerron, som går sista året på musikestet men som lånats in till konserten.

A tribute to Beatles startar 19.00 och förköpsbiljetter säljs på Östmans Musik.

Publicerat