Du är här

2013-03-25 - Pucksnack
Foto: Håkan Nordström.

MODO Hockeys framtid - direkt i TV i påsk!

Om ni har möjlighet så kolla in TV 4 Sport i påskhelgen. Dår får ni se MODO Hockeys framtid direktsänt i finalspel i J20 och J 18. Bland annat Christopher Bengtsson, bilden ovan, kommer att visa upp sig.

Det är inte länge sedan, faktiskt den här säsongen, som självaste Leif Boork meddelade att MODO Hockeys ungdomsverksamhet i stort sett gått i träda.

I dag har vi facit. U16 spelade kvartsfinal om SM, J20 och J18 är i semifinal. Finalspelet här går i Örebro i helgen och direktsänds i TV4 Sport. Kommentatorer är Johan Edlund och Niklas Wikegård, den sistnämnde har promotat MODO Hockey enormt den senaste tiden.

2004 vann MODO senast JSM. Totalt har man vunnti  sex gånger, varav två i rad - och final ett tredje år - på 60-talet och tre guld i rad i början av 90-talet.

De senaste gulden fixades av de beömda 73:orna tillsammans med 74:orna och 75:orna. Nu är MODO Hockey på gång igen. Det har blivit ordning och reda i juniorleden igen coh förhoppningsvis kommer de unga få ännu mera och ärligare chanser de närmaste åren i Elitserien. Något som pekar på det är de A-lagskontrakt som skrivits på senare tid.

Tänker på målvakten  Linus Ullmark, backen Robert Hägg samt forwards Christopher Bengtsson och David Gunnarsson. Lägg därtill backen Ludvig Byström, som skrivit treårskontakt med Dallas, men numera är ödmjuk värre i sina uttalanden coh t o m tycker det kanske är bäst för honom köra ett år till i Sverige.

Glöm heller inte forwards som Edvin Hedberg och Gustav Possler, som båda provat på i Elitserien med framgång.

Semi- och finalspelet för J20 och J18 avgörs i Örebro. J20 spelar alla matcher i nyrenoverade Behrns Arena, J18 spelar i Widermans Buss Arena förutom finalen som går i Behrns Arena.

På senare år har det bara pratats Skelelfteå och Brynäs då det gäller juniorsidan. Nu har J20 redan spelat bort Skeleleteå från finalrundan och på lördag kan J18 ta en finalplats om man slår just Skellefteå i semifinalen.

MODO Hockey är förresten enda förening med b å d e J20 och J18 i finalspel till helgen.

Jag tippar att MODO vinner J20 och att målvakten Ullmark, backarna Hägg (speciellt), Byström samt forwards Bengtsson och Gunnarsson blir tungan på vågen. Edvin Hedberg dark horse här.

J18 sägs vara ett av de mest lovande juniorlagen från MODO på länge och kanske är det så. Sju spelare från MODO i ett J17-landslag i vinter säger en del. Kanske kan det bli två guld för MODO kommande helg!

Vad säger alla s k experter då?

TV-tiderna i påskhelgen, först J20:

Söndag 31/3: 10.00 Semifinal 1, 14.00 Semifinal 2.

Måndag 1/4: Bronsmatch 10.00, Final 13.30.

J18:

Lördag 30/3: 10.00 Semifinal 1, 14.30 Semifinal 2.

Söndag 31/3: Bronsmatch 13.00, Final 17.00.

Dela med dig av denna artikel på: