Du är här

2013-04-04 - Ung kultur

Gratis påsklovsbio

Disney/Pixars succéfilm Modig visas på Folkan idag torsdag för påsklovslediga.

En modig liten flicka som är riktigt skicklig med sin pilbåge. Torsdag 4 april bjuder Filmstudio U och Örnsköldsviks Filmstudio på den animerade filmen ”Modig” på Folkan Teater.

Lilla Merida fyller år och får en pilbåge i present av sin far. Merida är av kunglig börd någonstans i Skottland för länge sedan och hennes mamma gör allt för att hon ska uppfostras till en perfekt prinsessa.

Men Merida vill hellre vara ute på äventyr. När hon blivit äldre ska hon giftas bort, men vägrar förstås rätta sig efter de gamla traditionerna. Hon lyckas sedan få sin mamma förtrollad till en björn och måste nu ställa allt tillrätta.

Disney/Pixars ”Modig” har fått massor av priser, bland annat en Oscar för bästa animering. Nu har Ö-viks två filmstudioföreningar sett till att påsklovslediga barn får möjlighet att se den härliga filmen helt gratis.

Filmen visas torsdag 4 april klockan 15.00. Tänk på att det kan komma mycket publik och att medföljande vuxna kanske måste lämna plats för att så många barn som möjligt ska få chansen att se filmen.

Dela med dig av denna artikel på: