Du är här

2013-04-02 - Ung kultur

Frida ersätter Amanda

Frida Hyvönen hoppar in på Umeå Open i stället för Amanda Jenssen som lämnat återbud.

Amanda Jenssen ställer in sin planerade spelning på Umeå Open på grund av en begravning. Ersättare blir Frida Hyvönen.

Frida Hyvönen är känd som en förtrollande scenartist och komedienn, en stormig pianist och lysande textförfattare, en unik röst som talar från en tidlös inre plats. Albumet "To The Soul" släpptes den 18 april 2012 och är delvis skriven i sångerskans bostad i Paris, delvis i villan i Västerbotten. Tiden som föregick skrivperioden befann hon sig på långa resor till bland annat Bali, Indien och Zimbabwe.


"To The Soul" spelades in under sommaren och hösten 2011, i samarbete med producenten Jari Haapalainen som även medverkat vid inspelningarna av Hyvönens tidigare album: Until Death Comes (2005) och Silence Is Wild (2008).

Frida Hyvönen har ingått ett samarbete med skivbolaget RMV Grammofon och ”To the Soul” är inspelad i Riksmixningsverket Studio på Skeppsholmen i Stockholm.

Frida Hyvönen tilldelades Nöjesguidens musikpris 2005. 2008 tilldelades hon DN:s kulturpris och fick två Grammisnomineringar för "Silence Is Wild". 2009 spelade hon som första svenska popartist på Dramaten i Stockholm för utsålda hus. Detta år vann hon även Manifestpriset i kategorin Pop.
Dela med dig av denna artikel på: