Du är här

2013-04-05 - Utställning
  • Ann-Charlotte och Kjell Janunger ställer ut på Spinnrocken i Arnäsvall nu i helgen 6-7 april. Foto: Håkan Nordström (klicka på pilarna för att se fler bilder)
  • Köksbordet i villan fungerar som ateljé. Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström
  • Exempel på Kjell Janungers måleri (bilden är beskuren). Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström

Konst på Spinnrocken

Paret Ann-Charlotte och Kjell Janunger ställer ut och bjuder på underhållning.

Förra sommaren ställde Ann-Charlotte och Kjell Janunger ut akrylmåleri på Bruksgodset i Banafjäl, en utställning som de tyckte gick över förväntan.

– Vi är nog tvungna att ha en utställning snart igen, vi har så mycket tavlor här hemma, sa Ann-Charlotte i en intervju i Tidningen 7 för en månad sedan.

Utställningen kom snabbare än de räknat med. Ett återbud hos Spinnrocken i Arnäsvall gjorde att Janungers erbjöds att ställa ut och de nappade direkt. Dessutom har de lovat att bjuda på lite musikalisk underhållning under utställningen, som är öppen nu under helgen, lördag-söndag mellan 12 och 15.

Precis som med musiken så samarbetar paret Janunger med måleriet, ibland delar de till och med på samma konstverk.

– Vi målar en del tillsammans. Kjell börjar med grunden och sedan fortsätter jag, säger Ann-Charlotte.

– Det är intressant att det finns likheter i skapandet. Måleriet fungerar på samma sätt som när jag skriver musik, berättar Kjell. Jag har ett tomt blad när jag börjar och under arbetets gång utvecklas målningen, eller musikstycket.

Köket i villan i Själevad fungerar som ateljé och de har sina bestämda platser mitt emot varandra vid köksbordet när de målar.

– Vi har aldrig så trevligt som när vi målar tillsammans, då sitter vi helt tysta, säger Kjell och får medhåll från hustrun:

– Det är en sorts meditation. Och huvudsaken är att jag får vara sist på målningen, säger hon och skrattar.

Dela med dig av denna artikel på: