Saga S

Gott och blandat!

April, april och ny månad! Som de flesta av mina vänner vet vid det här laget så innebär en ny dag för mig ständigt olika saker och ofta något utmanande!

 

Vid flera tillfällen de senaste dagarna har jag försökt att få till ett inlägg, men min spontana hjärnhalva har fått ta över till viss del och kroppen har fått haka på idéer som trerätters middag hemma hos vänner, fikastunder på stan, fotografering för Fjällräven, fotbollsträningar och filmkvällar.

I måndags inledde jag dessutom den årliga detoxen; rensningen av kroppen, som jag även gjorde förra våren om jag inte minns fel. Kaffe byts mot ört- eller grönt te, rött kött ersätts av ägg, kyckling och fisk, kolhydraterna minskas och godsaker, koffein och alkohol banlyses helt! Till detta lägger jag varje dag under 14 dagar framöver även: ”Detox”-lösning från hälsokostaffären som man blandar ut i 1,5liter vatten som man dricker under dagen, ”Lactobacterial Bulk” tarmreningspulver att ta någon tesked av och blanda ut i vatten samt ”Blutsaft” mot trötthet och för att få ett tillskott av vitaminer och järn.

Jag får erkänna att med min träningsintensitet har dessa dagar gjort mig väldigt matt och jag är i stort behov av att somna på soffan framåt eftermiddagarna! Meningen med detox är att rena kroppen från gifter och ge tarmen en bättre chans att ta upp all näring den får till sig. En hinna kan bildas på grund av många oegentligheter vi stoppar i oss vilken hindrar oss från att ta upp det näringsriktiga vi förser våra kroppar med! Utöver detta vill jag återfå känslan av balans i kroppen som INTE bör komma sig av att jag druckit tre koppar kaffe och ätit en kokosboll bara för att jag sovit för lite eller för att jag ”måste” vara uppe lite längre. Under närmaste veckan ska jag försöka att prioritera sömnen när det kallar och alltså konsumera sådant som underlättar och främjar min kropps välmående!

Apropå hälsofrämjande så introducerades jag idag till en rikstäckande företagskamp inom Stadium där de anställda får ange aktiviteter i tid och distans via en app på telefonen. Denna app omvandlar kalorierna man förbrukar till poäng för butiken, vilket i augusti blir en summa som förhoppningsvis överskrider landets övriga! Jag kommer absolut dra mitt strå till stacken genom mina ca 5ggr/vecka enligt Joakim Bäckströms schema och sedan fotbollen såklart! I måndags fick jag känna på konstgräset i Rexroth hallen för första gången och även att spela mittfält, vilket var nytt för mig. Jag får erkänna att jag faktiskt kände mig mer hemma där än som forward, vilket jag fick spela på DM-matcherna för några helger sen. Mittfält blir för mig en plats där jag kan kontrollera större delen av planen och vad som händer på den och jag får springa en hel del! Igår blev huvudaktiviteten (efter ommöblering hemma och en tur till Fjällräven outlet) cirkelgym X och löpning ca en mil.

Stadium blev dagens förtjänstarbete från tidig morgon till halv tre på eftermiddagen; lämplig sluttid för att jag skulle hinna hem och äta lite och svida om till fotbollsträning och sedan cykling nere på gymmet i direkt anslutning. Om vartannat försöker jag alltså även städa och fixa här hemma och introducera våren på riktigt. Det känns verkligen som ljuset är på väg in!

Publicerat