Du är här

2013-04-07 - Pucksnack
Foto: Håkan Nordström

Äntligen: Norrland tar över hockey-Sverige

Hurra för Skellefteå AIK och Luleå Hockey och jättegrattis till Björklöven, åter i Allsvenskan. Det känns som om Norrland är på väg ta över hockey-Sverige. Nästa säsong tar Modo Hockey befälet!

 

MODO Hockeys förlust med 1-4 i matcher mot Färjestad i kvartsfinalen  retar mig än. Tycker det egentligen inte var någon skillnad på lagen.

MODO gjorde bort sig i kvartsfinal ett och två. Laget borde ha vunnit redan första kvarten i Löfbergs Lila Arena om man tagit till vara den fina första perioden. Sedan borde man självklart ha vunnit första kvartsfinalen hemma då man ledde med 3-2, men helt tappade tempo.

På något sätt verkade det som MODO:s spelare inte riktigt trodde på chansen innan start. Upphämtningen hemma i fjärde matchen och vändningen, liksom den fina femte matchen visade på framtidstro.

Och visst hade det smakat fågel med tre riktiga norrlandslag i semifinalspel. Tror också att Luleå eller Skellefteå passat MODO närmast perfekt.

Annars har jag njutit några veckor nu. Direktsänd bra hockey varje dag och snacka om en närmast "ny sport" jämfört med grundserien. Nu tillåter domarna betydligt mera och då blir också spelet som sådant bättre, tempostarkare och mera fysiskt - som hockey ska vara.

SM-slutspelet i ishockey är det bästa som svensk idrott kan visa upp. Ingenting slår detta skådespel!

För mig är Skellefteå favoriter till att vinna SM-guldet - äntligen i så fall, tredje raka finalen imponerar. och inte mindre än t o l v 90-talister firar triumfer. I kvarts- och semifinalspelet har s e x av åtta segermatcher avgjorts av spelare födda på 90-talet. Just nu är Skellefteå ett föredöme då det gäller hockeyn i landet.

Luleå kommer inte långt efter.

Kommande säsong räknar jag med att MODO - med många "egna produkter" - hakar på eller t o m tar befälet. Annars tycker jag det är aningen synd att inte samarbetet med Björklöven varit bättre och intensivare de senaste åren då "Löven" varit i ingenmansland. Det kan bli aningen svårare nu att få till ett bra samarbete i samband med "Lövens" framgångsvåg.

Kort-korta konstateranden annars:

* Skönt att MODO och Ångermanlands Ishockeyförbund inte fick dam-VM 2015. Snacka om antiklimax för Svenska Ishockeyförbundet då vårt damlandslag fiaskospelat i VM i Kanada och kanske inte ens blir med i hemma-VM.

* Morten Madsen hade jag personligen gärna haft kvar i MODO Hockey. Svårt hitta lika lojal och pålitlig lagspelare.

* Simon Önerud som nu kommer från Timrå hade jag gärna plockat hit redan då han blev "över" i HV 71 för två år sedan.

* Finns det utrymme, ta hit b å d e Oscar Hedman från Timrå och Tobias Viklund från AIK. Visa nu att vi verkligen värnar om  The heart of hockey.

* När man gapar över mycket mister man ofta... - ja, så kändes finalspelet i JSM. Nio spelare från J 18 som också spelade i J20, det blev lite för mycket. Men helgen som sådan gav besked om att det borde bli massor av unga spelare i kommande säsongs trupp.

* Kul med två "nya" lag i Elitserien kommande säsong, Leksand och Örebro. Synd på Timrås degradering trots allt.

* Kul också att Conny Strömberg nu äntligen nått sitt mål, Elitserien.

Dela med dig av denna artikel på: