Du är här

2013-04-10 - Teater
Lars T Johansson ger monologen Grottmannen på Folkan. Foto: Pelle Nordlander

Lars T är Grottmannen

Två framträdanden i Ö-vik, 12 och 20 april.

Han trodde att han skulle köra föreställningen under en säsong. Det var hösten 2005. Nu på fredag gör Lars T Johansson sitt 276:e uppträdande av den hejdlöst roliga monologen.

Rob Beckers ”Defending the Caveman” är en världssuccé och 1995 blev den Broadways framgångsrikaste monolog någonsin. Brasse Brännström gjorde en översättning och succén var ett faktum även i Sverige.

Sedan september 2005 är det skådespelaren, vissångaren, kompositören och radiorösten Lars T Johansson som agerar grottman på scen, i en översättning som hans dotter Louisa skrivit direkt för honom. En makalös monolog om skillnaderna mellan kvinnor och män och hur vi missförstår varandra.

– Den är så oerhört igenkännbar, du känner igen dig hela tiden. Den är ömsint och delar inte ut käftsmällar. I stället pekar den och säger hur vi gör, säger Lars T som inte tröttnar på monologen.

– Om det inte vore för att det just är den här föreställningen så skulle det ha varit dötråkigt, men det är verkligen obegripligt roligt fortfarande. Det är en himla bra text och den känns bekväm att spela så då blir det roligt. Och så är det självklart kul att få stå där och få en egoboost, folk garvar åt en i två timmar.

Två gånger gästar Lars T Johansson Ö-vik och Folkan Teater med Grottmannen, fredag 12 april och lördag 20 april, och det är knappast för sista gången.

– Jag hade tänkt att den var färdigspelad men förfrågan är så stor och jag spelar den väldigt gärna.

Dela med dig av denna artikel på: