Du är här

2013-04-09 - Ung kultur
  • Nionde klass på Geneskolans musikprofil sätter upp en egenskriven musikal med offentlig föreställning torsdag 11 april. Foto: Håkan Nordström (klicka på pilarna för att se fler bilder)
  • Eleverna står för manus, text, musik, scenografi och koreografi. Foto: Håkan Nordström
  • Emma Blomström och Linnea Flybring ingår i marknadsföringsgruppen i projektet. Foto: Håkan Nordström

Det du inte ser

Geneskolans niondeklassare ger sin egenskrivna musikal på Folkan nu på torsdag.

Adam och Alva är tvillingar. Adam är den populära killen men vad han inte vet är att hans vänner mobbar hans syster. Något som får förödande konsekvenser.

Manus, text, musik, scenografi, koreografi. Det är mycket att tänka på när man ska sätta ihop en musikal. På Geneskolans musikprofil har klass 9 jobbat hårt under lång tid för att få sin egenhändigt skrivna musikal att bli klar – och nu är det dags att visa upp sig på scen.

Nu till veckan ger klassen fyra skolföreställningar på Folkan Teater och torsdag 11 april blir det dessutom en offentlig föreställning.

– Vi har skrivit musiken, manus, alltihop. Vi har brainstormat fram idéer som vår manusgrupp sedan vidareutvecklat, säger Linnea Flybring som tillsammans med Emma Blomström ingår i marknadsföringsgruppen i projektet.

Musikalen, som har titeln ”Det du inte ser” består av ett dussintal låtar och flera olika scener. Alla har fått vara med och skriva låtar och därefter har man enats om vilka som ska vara med i föreställningen.

– Vi delade upp oss i grupper och sedan har vi röstat fram det vi tycker är bäst, säger Emma.

Huvudrollerna Adam och Alva spelas av Olof Brücher och Frida Widmark. Alva drabbas så hårt av mobbningen att hon drivs till ett självmordsförsök och hamnar i koma.

– Jag vet inte om att mina kompisar är taskiga mot min syster, dom visar det inte när jag är med. Men hon talar till mig i mina tankar, berättar Olof som också spelar gitarr i inledningen av musikalen – en låt han varit med och skrivit.

Dessutom sjunger Olof och Frida två låtar tillsammans.

– Budskapet vi vill få ut är bra tycker jag, säger Frida som ingår i manusgruppen. Det handlar om mobbning och det går alldeles för långt.

Musikalprojektet sker i samverkan med Kulturskolecentrum vars pedagoger inom musik, dans och teater samarbetar med lärarna på Geneskolans musikprofil. Den offentliga föreställningen på torsdag 11 april startar 18.30.

Dela med dig av denna artikel på: